ЄС пропонує покинутим дітям України свій досвід

Середа, 19 вересня 2007, 08:26

Євросоюз пропонує Україні реформувати соціальні служби й запровадити інтегрований підхід допомоги дітям з неблагополучних сімей.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Керівник департаменту технічної допомоги представництва ЄС в Україні Лаура Гаранян у вівторок у Києві наголосила, що важливо створити превентивні установи, реформувати інтернати й зробити прозорим процес усиновлення.

Вона радить розробити дієві інструменти управління і фінансування соціальної сфери, які б допомагали системно вирішувати проблеми покинутих дітей, починаючи від жіночої консультації і закінчуючи дитячим будинком сімейного типу.

"ЄС готовий запропонувати свій досвід та моделі допомоги цим дітям, адже діти – це наші спільні цінності. Це наш моральний імператив", - наголосила Гаранян, виступаючи в Києві на міжнародній конференції, присвяченій соціальним проблемам в Україні.

В основу реформування дитячих соціальних служб ляже досвід пілотного проекту Євросоюзу, який два роки апробувався на території Київської області.

Після ретельного вивчення результатів проекту Міністерство сім’ї, молоді та спорту планує розробити державну програму зі створення в Україні інтегрованих соціальних служб.

В Україні нараховується близько 100 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нині ними опікується держава, витрачаючи на виховання значні кошти, які неефективно використовують соціальні служби, зазначає радіо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді