Янукович повторив "дитяче" починання Путіна

Четвер, 27 вересня 2007, 15:38

Кабінет міністрів у четвер презентував "Урядовий сайт для юних громадян".

На сторінках цього сайту діти та молодь зможуть отримати інформацію щодо структури та історії державної влади, детальніше дізнатися про роботу уряду та органів виконавчої влади в Україні, повідомляє прес-служба уряду.

"Відвідувачі зможуть взяти участь у пізнавальних іграх, скласти пазли з областей України, розфарбувати світове дерево у традиційно українських кольорах", - сказано в повідомленні Кабміну.

За словами міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова, "такі сайти є тільки в США, Німеччині і Росії".

"Для нас дуже важливо, що сьогодні ми вийшли на ваш рівень, тому що ви - майбутнє України", - підкреслив він, звертаючи до цільової аудиторії сайту – дітей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, робота над сайтом велася протягом декількох місяців, і в ній брали участь різні громадські організації, школи, бібліотеки, редакції дитячих видань.

"Урядовий сайт для юних громадян" поділений на 8 рубрик. Зокрема, рубрика про гілки влади в Україні, інформація про Кабінет міністрів, історія державної влади, школа громадської освіти, ігри і конкурси, а також екскурсія по будинку уряду.

Вся інформація на сайті розміщена українською мовою, однак Толстоухов не виключає можливості створення в майбутньому сайту і іншими мовами.

Міністр підкреслив, що в майбутньому уряд планує "виводити на більш високі орбіти" сайт, залучаючи школи, бібліотеки, громадські організації, і сподівається зробити його одним з найпопулярніших дитячих Інтернет-ресурсів у країні.

"Урядовий сайт для юних громадян" був створений за гроші державного бюджету. Партнерами проекту виступили дитячий журнал "Вулик", Асоціація директорів середніх шкіл України, Державна юнацька бібліотека й Академія педагогічних наук України.

Толстоухов також підкреслив, що презентація сайту не має жодного стосунку до майбутніх виборів.

До ознайомлення з дитячою Інтернет-державою запрошуються учні, їхні батьки та вчителі.

Як відомо, президент Російської Федерації Володимир Путін у січні 2004 року відкрив дитячий сайт "Президент Росії – громадянам шкільного віку", орієнтований на дітей віком 8-14 років, що в доступній формі розповідає про інститут президентської влади, основи декморатії, державний устрій, історію влади в країні тощо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді