У справі "чорних трансплантологів" виявили донецький слід

Четвер, 11 жовтня 2007, 09:50

Розслідуючи справу так званих "чорних трансплантологів", ізраїльська поліція з’ясувала, що більшість операцій з пересадки донорських органів вони здійснювали в донецькому Центрі трансплантації нирки.

Про це "Німецькій хвилі" повідомили у Державній прокуратурі Ізраїлю.

Офіційний представник Держпрокуратури заявив, що факт проведення операцій у донецькому Центрі трансплантації нирки встановлено не лише завдяки свідченням постраждалих, але й медичним довідкам, виданих цим лікарняним закладом.

Крім того, декілька операцій було здійснено в одній із київських спеціалізованих лікарень, тип і адресу якої має бути з’ясовано найближчим часом.

За даними прокуратури, усі операції провадив голова угруповання "чорних трансплантологів" – доктор Міхаель Зіс, якого рішенням ізраїльського міністерства охорони здоров’я позбавлено ліцензії на провадження лікарської діяльності.

Щоправда, у Донецькому центрі категорично заперечили твердження ізраїльської прокуратури.

За словами представниці Центру, доктор Зіс ніколи не провадив там жодних операцій і ніхто б у Донецьку не дав йому оперувати.

Водночас співрозмовниця визнала, що особа Зіса добре відома працівникам закладу.

В ізраїльській прокуратурі впевнені, що доктор Зіс "не міг провадити справи самотужки" і, вочевидь, користувався допомогою українських асистентів.

Представник додав, що правоохоронні органи Ізраїлю та України продовжують співпрацювати у цій справі, проте не став уточнювати рівень міжвідомчих контактів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді