Врятуйте коней!

Четвер, 18 жовтня 2007, 13:33

Поспішаємо поділитися історією, що перевернула в багатьох уявлення про кінний світ. Поспішаємо, поки не стало занадто пізно.

Місце: село Очеретянівка Житомирської області.

Ці коні не бачили вівса і сіна з березня місяця. Але і траву з водою вони отримують лише кілька разів на тиждень. І це не дивлячись на те, що навколо так біля сотні гектарів пасовища, а не далі як за 200 метрів від стайні є невелике озеро.

Просто їх ніхто не випускає на цю траву (а то раптом утечуть). Та й коні далеко не б/п або колгоспники, а УВП із досить цікавими родоводами, в основному - конкурні.

Мало того, там офіційно зареєстрований племрепродуктор, що цього року одержав державні дотації на утримання коней, але використовував бюджетні гроші не за цільовим призначенням.

Але найогидніше те, що до такого стану їх довів спортсмен-кіннотник. Притому ті коні, на яких він виступає, або ті, що знаходяться в нього в тренінгу, у відмінній формі, доглянуті, ситі і задоволені. А ці йому просто не цікаві.

Але на пропозицію врятувати їм життя, віддавши тим, хто візьме на себе відповідальність виходжувати того чи іншого коня, або продавши за м'ясною ціною (хоча там такий стан, що і на м'ясокомбінат везти нічого), він відповів негативно.

Проте врятувати будь-якого коня можна, купивши його... десь так за 1500 у.о. Є випадки летального кінця серед коней.

На фото – свідчення його злочину. Усе, що залишилося від лошати. За словами конюха, коли він випустив коней зі стайні, лоша пробігло метрів 20 і впало.

Поки він (конюх) до нього дійшов, той уже був мертвий.

Коли ми були, там знаходилося близько 20 голів. Зрозуміло, що корму на зиму ніхто не заготовлював.

Яка нині ситуація - невідомо... З кожним днем холоднішає, а коні "живуть" у звичайному корівнику...

Світлана

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді