Янукович затвердив екологічну політику на 13 років уперед

Понеділок, 22 жовтня 2007, 12:00

Кабінет міністрів схвалив Концепцію національної екологічної політики України на період до 2020 року.

Відповідне розпорядження датується 17 жовтня, повідомляє Ліга.

Метою реалізації національної екологічної політики є стабілізація і поліпшення екологічного стану території держави шляхом затвердження національної екологічної політики як інтегрованого фактора соціально-економічного розвитку для забезпечення переходу до стійкого розвитку економіки і впровадження екологічно збалансованої системи природокористування.

В основні задачі національної екологічної політики, зокрема, входить оптимізація структури енергетичного сектору на основі використання енергетичних джерел з низьким рівнем викидів вуглецю, у тому числі нарощування обсягів використання поновлюваних і нетрадиційних джерел енергії.

Також до основних задач належать стимулювання використання альтернативних видів палива; розвиток альтернативної енергетики розвиток екологічно безпечних видів транспорту; оптимізація дорожнього руху на території великих міст, подальший розвиток суспільного електротранспорту.

Згідно з документом, реалізація концепції дозволить стабілізувати і поліпшити стан навколишнього природного середовища до рівня, безпечного для життєдіяльності населення; усунути прямий зв'язок між економічним зростанням і погіршенням стану навколишнього природного середовища.

Також передбачається, що вона дозволить упровадити систему екологічно збалансованого використання природних ресурсів; створити розгалуджену екосистему; упровадити дієву систему інформування населення з питань охорони і збереження навколишнього природного середовища, екологічної політики й стійкого розвитку.

На сьогодні єдиним нормативно-правовим актом, який визначає екологічну політику і стратегію України, є постанова Верховної Ради про основні напрямки державної політики у сфері охорони навколишнього середовища, використання природних ресурсів і забезпечення екологічної безпеки від 5 березня 1998 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді