Черновецький зробив рух на одній з центральних вулиць Києва одностороннім

Понеділок, 29 жовтня 2007, 09:21

Рух по вулицях Жилянській і Саксаганського в Києві тепер буде одностороннім.

Однобічний рух на ділянці Жилянської від вул. Старовокзальної до вул. Шота Руставелі і на ділянці Саксаганського від вул. Шота Руставелі до пл. Перемоги в суботу відкрив Київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим змінився маршрут громадського транспорту (автобус №5, 7 і 69 і тролейбус №3 і 14) - у напрямку від пл. Перемоги в центр транспорт ходитиме по Саксаганського, у зворотному напрямку - по Жилянській.

"Введення одностороннього руху дає можливість ліквідувати затори і полегшити рух автомобілів. Важливо, що в 4 рази скоротиться інтервал чекання громадського транспорту пасажирами, а встановлена система сповіщення у вигляді електронного табло проінформує громадян про інтервал руху і час прибуття наступного автобусу", - пояснив Черновецький.

Як повідомляє прес-служба Київгміськадміністрації, перед введенням одностороннього руху на Жилянській проходили роботи з перенесення зворотного напрямку тролейбусного маршруту від Палацу спорту до вулиці Волгоградської на вулицю Жилянську, дорожні роботи, роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення і встановлення нових технічних засобів регулювання дорожнього руху.

Зокрема, на вулиці встановлено 450 нових дорожніх знаків, замінено 98 старих світлофорів і 352 залізобетонних стовпів для ліхтарів – на металеві.

Як зазначив перший заступник київського міського голови Денис Бас, вартість виконаних робіт склала 18,7 млн. грн.

За словами генерального директора КП "Київпастранс" Миколи Ламбуцького, тепер комфортабельні тролейбуси з низькою посадкою будуть ходити по Жилянській з інтервалом 4-8 хвилин.

На маршруті тролейбуса 14 працює 100% рухомого складу, на 3-му маршруті замінено 67% тролейбусів, рухомий склад автобусів на маршрутах №5 і №69 цілковито оновлений, інтервал руху цього виду транспорту складає 5-10 хвилин, повідомив він.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді