Генпрокуратура заборонила показувати "аморальний" мультик з тваринками

Середа, 31 жовтня 2007, 09:37

Генеральна прокуратура зобов'язала харківську регіональну телекомпанію "Тоніс Центр" зняти з ефіру анімаційний фільм через невідповідність моральним устоям.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, інформує "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, зміст сюжету анімаційного фільму і дії персонажів викликали обурення телеглядачів і громадськості.

Генпрокуратура перевірила законність трансляції фільму в ефірі "Тоніса" із залученням фахівців Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, фахівців-мистецтвознавців і психологів.

У результаті, Генпрокуратура установила, що трансляція подібної продукції на телеканалах без визначення вікових обмежень глядацької аудиторії, умов поширення і демонстрації має тенденцію негативного впливу на формування свідомості неповнолітніх.

Крім цього, окремі фрагменти анімаційного фільму можуть провокувати асоціальну поведінку підлітків і молоді.

У результаті проведеного аналізу анімаційний фільм знятий із трансляції.

Як стало відомо "Українській правді", йдеться про мультфільм "Happy Tree Friends" (близький за змістом переклад - "Щасливі лісові друзі").

На російськомовному сайті мультфільму говориться, що "Happy Tree Friends" - це мультфільм про маленьких милих звірків, з якими постійно трапляються різні пригоди, у яких увесь час щось іде не так".

Картинка з сайту мультфільму

На сайті мультфільму також розміщено оголошення:

"Перегляд змісту даного сайту не рекомендується: дітям, людям із неврівноваженою психікою, особливо вразливим особам, а також затятим захисникам дитячих мультиків".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді