Країні не вистачає медсестер

Субота, 10 листопада 2007, 11:53

Укомплектованість українських лікарень медичними сестрами є найгіршою за останні п’ять років, при тому відтік медсестер та фельдшерів продовжується.

Таку інформацію озвучив на національному конгресі з питань медсестринства у Чернівцях перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Біловол, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Ми спостерігаємо досить тривожні тенденції — загальна забезпеченість медичним сестрами становить 64,8 на 10 000 населення, а їх кадровий дефіцит сягнув уже 14 тисяч осіб", — зазначив Біловол, зазначивши, що останніми роками галузь втратила понад 47 тисяч медсестер.

"Нині укомплектованість посад медичними сестрами в лікувально-профілактичних закладах — найнижча за останніх п’ять років: 93,5%", — стверджує перший заступник міністра охорони здоров’я.

Додаткову тривогу за ситуацію в галузі у фахівців викликає процес старіння медсестринського складу. За статистикою МОЗ, впродовж минулого року кількість осіб пенсійного віку серед працюючих молодших спеціалістів із медичною освітою зросла з 12,6 до 13,8%, а в деяких регіонах цей показник сягає 20%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді