У Криму протягнуть метро і ліквідують заповідники?

Четвер, 15 листопада 2007, 13:51

Ялта має намір побудувати до 2025 року легке метро, що з'єднає місто із Сімферополем.

Про це журналістам заявив головний архітектор генерального плану Великої Ялти Андрій Куделін, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Для полегшення пересування туристів генеральним планом передбачено будівництво легкого метро", - сказав він.

За його даними, цей вид транспорту дозволить перевозити 15 тис. пасажирів на годину.

Метро буде з'єднувати аеропорт і залізничний вокзал Сімферополя з Ялтою.

Крім того, планується будівництво двох нових великих канатних доріг на Ай-Петрі, і двох невеликих, котрі з'єднають Південний берег із Севастополем.

У планах міста також будівництво великих автомобільних стоянок, на яких туристи, що приїжджають у Велику Ялту, зможуть залишати свої машини.

Зараз ширина дороги, яка з'єднує Ялту із Сімферополем, складає 3 смуги руху, що створює складності в пересуванні, особливо в курортний сезон.

У свою чергу, мер Ялти Сергій Брайко зазначив, що Ялта зацікавлена в створенні зимового курорту на Ай-Петрі для продовження туристичного сезону, що зараз триває з травня по жовтень.

"Ми повинні побудувати гірськолижний курорт й у такий спосіб розширити сезон", - цитують його "Українські новини".

За його словами, на плато Ай-Петрі з північної сторони розташовані пагорби, які сягають 800 м у висоту і якомога краще підходять для спуску. Сніговий покрив там тримається в середньому до травня.

Він зазначив, що для будівництва курорту потрібно змінити функціональне призначення цих земель з земель національного заповідника в землі національного парку.

Брайко також вважає, що збільшити потік туристів допоможе проведення різних змагань і фестивалів. Мер Ялти прогнозує збільшення потоку туристів на 10% до 1,3 млн. чоловік до кінця 2007 року.

Українські новини,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді