Ющенко закликає Путіна зберегти "унікальний осередок"

Середа, 21 листопада 2007, 11:25

Президент України Віктор Ющенко звертає увагу президента Росії Володимира Путіна на ситуацію, що склалася навколо єдиної в Російській Федерації Бібліотеки української літератури.

Про це йдеться в листі Ющенка до його російського колеги, повідомляє прес-служба президента.

Інформація про наміри реорганізувати бібліотеку та певні складнощі в її діяльності, пов’язані, зокрема, з кадровими змінами персоналу, викликала глибоке занепокоєння української громадськості, численної української громади в Росії та світових організацій закордонних українців, зазначає Ющенко у листі.

Президент зазначає, що українська сторона високо цінує зусилля уряду Москви, який у 2006 році відродив українську бібліотеку в новому приміщенні із забезпеченням належного фінансування і "на такому ж високому рівні Україна намагається організовувати роботу аналогічних закладів в Україні", сказано в повідомленні

"Держава фінансує діяльність тисяч бібліотек, в яких зберігаються мільйони примірників російських книжок та проводиться багато культурологічних заходів, присвячених російській тематиці", - наголошує Ющенко.

Президент відзначив, що поновлення діяльності Бібліотеки української літератури було "знаковою подією у відносинах між нашими державами" – свідченням поглиблення діалогу двох культур та інтересу російської громадськості до української літератури.

"Вважаю, що сьогодні діяльність Бібліотеки української літератури в Москві не може залишатися поза нашою спільною увагою", - переконаний Ющенко.

Президент України запропонував президенту РФ розглянути питання щодо створення Опікунської ради бібліотеки за участю представників української громади в Росії і російської громадськості, видатних науковців, провідних літераторів, діячів культури та мистецтва наших держав.

"Думаю, що конкретний механізм її роботи міг би бути розроблений в рамках українсько-російської міждержавної комісії", - зазначив він.

"Переконаний, наші спільні зусилля сприятимуть збереженню унікального осередку української культури в Москві, який має важливе значення для задоволення національно-культурних, освітніх і інформаційних потреб багатомільйонної української громади в Росії та всіх шанувальників української літератури", - йдеться у листі Ющенка до Путіна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді