Ющенко захопив українців "хазяйновитістю"

Середа, 21 листопада 2007, 12:49

Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років у селищі Попельня Житомирської області у вівторок.

Завершивши виступ, присвячений Голодомору, і знявши з пам'ятника покривало, Ющенко в супроводі заступника голови секретаріату президента Андрія Кислинського і житомирського губернатора Юрія Забели попрямував саджати калинові дерева на галявині біля пам'ятника, пише в середу "Комерсант-Україна".

"Кислинський виявився поганим садівником – його калина не трималася в землі і падала за найменшого дотику. Крім того, у заступника голови СП не вистачило чорнозему, щоб засипати лунку. З такою ж проблемою зіштовхнувся і Забела", - зазначив на місці кореспондент видання.

За його спостереженням, "вийти зі скрутної ситуації вдалося лише після втручання президента, який першим впорався зі своєю ділянкою роботи".

"Де земля? Чому землі не вистачає? Дайте хоч піску! – голосно сказав Віктор Ющенко, відсторонивши Андрія Кислинського від його дерева", - передає журналіст.

Купа піску знайшлася неподалік, і Ющенко почав засипати ями, зазначається в статті.

"При цьому президент, взутий у дорогі туфлі, старанно втоптував ґрунт під кожною калиною. Це особливо справило враження на місцевих мешканців", - пише видання.

"Дивіться, дивіться, як він! По-хазяйськи, з розумінням!" - доносилися до кореспондента захоплені вигуки.

Після цього, як відомо, Ющенко прочитав у школі лекцію з Голодомору, яка транслювалася в прямому ефірі – за задумом організаторів учні інших українських шкіл могли дивитися "урок по телевізору".

"Після лекції школярі вийшли на стадіон – подивитися, як буде злітати президентський вертоліт, що приземлився на шкільному футбольному полі", - відзначає кореспондент "Комерсанта", цитуючи наступний діалог.

"Ну як, цікавий був урок? – запитала дівчинка років десяти у своєї старшої сестри. – Звичайно! Я стільки нового дізналася, я тобі усе розповім! А в суботу ми будемо свічу запалювати", - відповіла одинадцятикласниця.

Як відомо, у ході уроку про Голодомор президент повідомив, що в суботу, 24 листопада, у День пам'яті жертв Голодомору, пройде загальнонаціональна акція "Запали свічу" і закликав дітей о 16 годині у цей день запалити свічу в кожнім будинку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді