Даїшники попереджають, що давати їм гроші небезпечно

Неділя, 25 листопада 2007, 18:17

Департамент ДАІ МВС України просить повідомляти по телефону довіри про випадки вимагання грошей своїми співробітниками у водіїв й обіцяє негайно реагувати на таку інформацію.

Як повідомляє в неділю прес-служба департаменту, телефон довіри ДАІ - (+38 044) 272-46-59.

ДАІ звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням не пропонувати грошову винагороду працівникам Державтоінспекції, оскільки за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

Департамент відзначає, що протягом останніх 10 діб задокументовано шість випадків, коли працівники ДАІ намагалися дістати кошти від водіїв за непритягнення їх до адміністративної відповідальності. Зокрема, такі факти зафіксовані в Луганській, Київській і Чернігівській областях. У цей час ведуться відповідні слідчі дії.

Проте, з урахуванням того, що відповідно до Карного кодексу дача хабара є таким же злочином, як й його одержання, працівники ДАІ разом з підрозділами по боротьбі з економічною злочинністю й органами прокуратури документують і факти, коли водії намагаються дати кошти співробітниками Державтоінспекції. За цей час зафіксовано 18 таких випадків.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді