На Новий рік Черновецький і К° підготували для тварин стерилізацію

Вівторок, 27 листопада 2007, 14:52

З 2008 року в Києві почне реалізовуватися програма стерилізації безпритульних тварин і щеплень від небезпечних хвороб, що покликана вирішити існуючу проблему з цими тваринами в столиці.

Про це заявила заступник мера Києва Ірена Кільчицька на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми починаємо велику програму, що розрахована на 4 роки, і ми вважаємо, що ці 20-30 тисяч безпритульних тварин, що сьогодні є на вулицях Києва, будуть гуманними методами зменшуватися", - сказала вона.

Кільчицька відзначила, що від міської влади ця програма не буде вимагати виділення значних фінансових ресурсів.

Вона повідомила, що стерилізація буде проводитися у державних ветеринарних лікарнях на Подолі і Троєщині, у притулку "SOS" у Пирогово й в деяких приватних ветеринарних лікарнях.

Директор КП "Київська міська ветлікарня" Андрій Панченко повідомив, що з 2008 року в міському бюджеті будуть передбачені кошти, необхідні для покупки гуманних засобів вилову безпритульних тварин для проведення стерилізації.

"Будемо поступово відмовлятися від петель, від одіозних негуманних пристосувань", - підкреслив він.

Президент товариства захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська переконана, що якщо Київ хоче стати дійсно європейською столицею, то місто має йти саме шляхом, передбаченим цією програмою.

"На Заході стерилізація вважається найгуманнішим способом, тільки шляхом стерилізації можна вирішити проблему безпритульних тварин", - підкреслила вона.

Тарнавська відзначила, що стерилізація допомагає уникнути появи великого потомства у безпритульних тварин, що буде приводити до скорочення їхнього числа на вулицях Києва.

За її словами, при недостачі місць у притулках для тварин частина з них будуть відпускатися під нагляд спеціальних волонтерів на місця, звідки вони були виловлені.

Учасники прес-конференції повідомили, що 24 листопада до Києва прибула група ветеринарних лікарів організації Всесвітньої ветеринарної служби.

Вони покликані допомогти вирішити проблему безпритульних тварин шляхом їхньої стерилізації і поділитися своїм досвідом з українськими колегами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді