Українське майбутнє гірше за російське на 9 позицій

Вівторок, 27 листопада 2007, 17:52

Україна входить до групи країн із середнім рівнем розвитку людського потенціалу.

Про це йдеться у доповіді про розвиток людини 2007-2008, що презентував у вівторок у Києві координатор системи ООН і постійний представник ПРО ООН в Україні Френсіс О'Доннелл.

За його словами, Україна посідає 76-е місце за рейтингом індексу розвитку людського потенціалу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Індекс розвитку людського потенціалу оцінює рівень розвитку людини, використовуючи показники очікуваної тривалості життя, грамотності дорослого населення або освіченості, рівня доходів, що ґрунтується на останніх даних організацій - партнерів ООН та інших офіційних джерел.

До цієї ж групи країн із середнім рівнем розвитку людського потенціалу входять, зокрема, Китай (81-е місце), Вірменія (83), Туреччина (84), а також Домініканська республіка (71) і Гамбія (155).

Очолюють рейтинг країни з високим рівнем розвитку людського потенціалу - Ісландія, Норвегія, Австралія, Канада й Ірландія.

США знаходяться на 12-му місці, а Росія - на 67-му місці. Завершує групу країн з високим рівнем розвитку людського потенціалу Бразилія (70-е місце).

Країни з низьким рівнем розвитку людського потенціалу знаходяться на позиціях 156-177. Завершує цей список Гвіне-Бісау (175-е), Буркіна-Фасо (176-е) і Сьєрра-Ліоне (177-е).

За словами О'Доннелла, "щоб Україна досягла кращих показників, треба провести ще дуже і дуже багато роботи".

Доповідь про розвиток людини 2007-2008 була представлена одночасно з Україною в Ріо-де-Жанейро генеральним секретарем ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді