У Ялті поставлять Шевченка з Аргентини біля цирку

Середа, 28 листопада 2007, 08:05

8 грудня в центрі Ялти в однойменному сквері відбудеться урочисте відкриття пам'ятника українському поетові Тарасу Шевченку.

Як розповіла "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ялтинського мера Тетяна Агаркова, пам'ятник був виготовлений у 2005 році з ініціативи Всеукраїнського благодійного фонду "Фундація ім. Т.Шевченка".

Автором пам'ятника поету став відомий скульптор з м. Вінніпег Леонід Молоканин (Лео Мол), що також є автором пам'ятників Тарасові Шевченку, встановлених у Вашингтоні (США), Буенос-Айресі (Аргентина) і Санкт-Петербурзі (Росія).

Спонсором створення виступила подружня пара українського походження з Торонто (Канада) Василь Іваницький і Наталія Бундза.

Пам'ятник був виготовлений в Аргентині з бронзи. Його вага складає 2,5 тонни, висота - 3 метри.

З Аргентини пам'ятник був доправлений кораблем в Одесу, а потім перевезений у Ялту, де близько 2 років знаходився на складі комунального підприємства "Комбінат благоустрою", доки ялтинська влада підшукувала належене місце для його установлення у центрі міста.

Таким місцем став сквер біля цирку на вулиці Московській, котрий вже одержав офіційну назву сквер Тараса Шевченка.

На відкриття пам'ятника планують прибути представники Всеукраїнського благодійного фонду "Фундація ім. Т.Шевченка", канадської діаспори, секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді