Планету очікує потоп і велике переселення

Середа, 28 листопада 2007, 13:47

У результаті глобального потепління близько 332 млн. людей, що проживають у прибережних районах, стануть екологічними біженцями, а 1,8 млрд. жителів планети будуть позбавлені доступу до питної води.

Такий прогноз міститься у щорічній доповіді Програми розвитку ООН, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ній відзначається також, що в результаті глобального потепління від затоплень можуть постраждати 70 млн. осіб у Бангладеш, 6 млн. жителів Єгипту і 22 млн. осіб у В'єтнамі.

Автори доповіді звертають увагу на те, що кліматичні зміни вже починають впливати на найбідніші і найвразливіші країни і групи населення по всьому світі.

Вони стверджують, що ріст середньої температури на планеті в найближчі десятиліття на три градуси за Цельсієм вже за життя нашого покоління призведе до повеней, танення льодовиків і масових переміщень людей, а також скорочення виробництва продуктів харчування.

Для недопущення розвитку такого сценарію автори доповіді пропонують усім країнам розробляти плани адаптації до майбутніх змін, а промислово розвинутим державам до 2050 року скоротити викиди парникових газів на 80%.

"Від того, як сучасний світ впорається з кліматичними змінами, будуть прямо залежати перспективи подальшого розвитку значної частини людства", - йдеться у доповіді.

"Невдача у вирішенні цієї проблеми прирече 40% найбіднішого населення нашої планети - близько 2,6 млрд. людей - на майбутнє з прогресивно зменшуваними можливостями", - додається в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді