Черновецький хоче прорити під Дніпром тунель

Четвер, 29 листопада 2007, 09:52

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив столичним фахівцям розглянути можливість будівництва автомобільного тунелю під Дніпром, який би з'єднував обидва береги річки.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Денис Басс, повідомляє прес-служба адміністрації.

За словами Басса, комунальна корпорація "Київавтодор" надала пропозиції щодо внесення до програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва на 2008 рік розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва тунелю від станції метрополітену "Лівобережна" до площі Перемоги на умовах концесії.

"Після розробки та затвердження техніко-економічного обґрунтування буде визначено вартість, терміни виконання та доцільність спорудження автомобільного тунелю", - зазначив заступник мера.

"Зважаючи на те, що будівництво об'єкту буде досить капіталоємким, ми залучатимемо кошти інвесторів, звичайно ж на конкурсних умовах. Можливо, проїзд тунелем буде платним", – додав він.

Міська влада прагне реалізувати цей проект до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. Будівництво такого тунелю допоможе значно розвантажити дороги та мости Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді