Ющенко всерйоз взявся за "звід пам’яток"

Четвер, 29 листопада 2007, 12:44

Президент Віктор Ющенко підписав указ про додаткові заходи з підготовки і випуску багатотомного енциклопедичного видання "Звід пам'яток історії та культури України".

Як сказано в цьому указі від 28 листопада, він виданий, зокрема, "з метою поліпшення справи зі збереження та популяризації національного культурного надбання, історичного минулого українського народу", та на часткову зміну указу президента від 11 грудня 2000 року про підготовку такого видання.

Відповідно до указу, Кабінету міністрів доручається вжити заходи з забезпечення підготовки і випуску до 2018 року 28-томної енциклопедії "Звід пам'яток історії та культури України" за участю Національної академії наук, міністерств культури і туризму, освіти і науки, регіонального розвитку та будівництва та Державного комітету архівів.

Зокрема, уряд має передбачити в бюджетах на 2008-2018 роки видатки на підготовку і випуск "Зводу", в тому числі виділити необхідні для підготовки рукописів його томів кошти Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям, а також Інституту історії НАН України.

Крім того, уряду доручається забезпечити головну редколегію енциклопедії сучасною комп'ютерною технікою для виготовлення оригінал-макетів великоформатних багатоілюстрованих видань та забезпечити поліграфічне виготовлення томів "Зводу".

Рада міністрів Криму, обласні, Київська та Севастопольська міськдержадміністрації мають у своїх бюджетах передбачати кошти для фінансування "робіт з виявлення об'єктів культурної спадщини та здійснення інших, пов'язаних з цим, заходів", а також забезпечити належні умови для роботи регіональних редколегій, авторських колективів та робочих груп, що працюють над "Зводом".

Державний комітет телебачення та радіомовлення, згідно з указом, забезпечуватиме висвітлення в засобах масової інформації ходу підготовки і випуску "Зводу".

Крім того, указом Київській міськдержадміністрації доручається сприяти головній редколегії "Зводу пам'яток історії та культури України" у вирішенні питання оренди приміщення в будинку Всеукраїнського державного спеціалізованого видавництва імені М. Бажана на вулиці Богдана Хмельницького, 51а.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді