Ющенко даватиме свої стипендії за українську мову

Четвер, 29 листопада 2007, 14:36

Президент Віктор Ющенко заснував, починаючи з 2008 року, 14 щорічних стипендій президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Про це йдеться в указі "Про деякі заходи щодо піднесення ролі української мови" від 28 листопада, розміщеному на сайті глави держави.

Розмір зазначених стипендій, згідно з указом, визначатиметься Кабінетом міністрів.

Також цим указом вносяться зміни до Положення про державні стипендії видатним діячам науки, освіти та культури – зокрема, слова "у розвиток науки, освіти і культури" замінено словами "у розвиток науки, освіти і культури, у тому числі української мови".

Крім того, Кабінету міністрів доручається розробити та подати у місячний строк проект Положення про порядок призначення стипендій президента переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Також уряд має передбачити під час доопрацювання проекту закону про державний бюджет на 2008 рік та в проектах закону про держбюджет на наступні роки видатки на виплату стипендій президента переможцям цього конкурсу.

Крім того, Кабміну доручається опрацювати питання щодо запровадження системи заохочення педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів, в яких навчально-виховний процес ведеться мовами національних меншин, до вивчення дітьми української мови.

Як зазначено в даному указі президента, він виданий "з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, заохочення молоді до вивчення та навчання державною мовою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді