Лавра шукає свідків варварського знесення воріт

П'ятниця, 30 листопада 2007, 10:13

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник закликає людей, у яких є фото- і відеозйомка 2007 року пам'ятки архітектури - брами на в'їзді до Нижньої лаври або на їхньому тлі, надати ці матеріали.

Про це йдеться у зверненні прес-служби заповідника, повідомляє "Сегодня" із посиланням на Українські новини.

Також заповідник закликає відгукнутися свідків руйнування брами, що відбулося в ніч з 7 на 8 жовтня.

За словами представника прес-служби, матеріали фото- і відеозйомки необхідні заповіднику, щоб мати у своєму розпорядженні докази, що ворота знаходилися в гарному стані і не мали потреби в демонтажі.

Ці матеріали заповідник має намір надати Печерському районному відділенню міліції, що проводить розслідування руйнування цієї пам'ятки архітектури.

У листопаді прокуратура Києва скасувала постанову Печерського райуправління міліції про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом руйнування брами на в'їзді до Нижньої лаври.

Києво-Печерський заповідник заявив про знесення пам'ятки архітектури на його території - брами і огорожі при в'їзді в Нижню лавру - у ніч з 7 на 8 жовтня.

Після цього Свят-Успенська Києво-Печерська лавра Української православної церкви (Московський патріархат) заявила, що ворота зруйнувалися самі через випадання з них цеглин, а ченці змушені були забрати завал із проїзду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді