"Вокзальну" перетворять на лабіринт

П'ятниця, 30 листопада 2007, 11:02

Будівництво другого виходу зі станції метро "Вокзальна" планується розпочати у 2008 році і завершити за 2-2,5 роки.

Про це розповів заступник начальника КП "Київський метрополітен" з будівництва Олександр Охотніков, повідомляє "Хрещатик".

За його словами, у середу відбувся перший етап тендера на визначення компанії, що будуватиме другий вихід зі станції метро. Заявки подали п'ять вітчизняних і одна зарубіжна організації.

Серед них "Київметробуд", "Донецькшахтометробуд", "Дніпрометробуд", "Бамтоннелестрой", "СМК Планета-міст" та "Харківметробуд".

Наразі, заявив Охотніков, робоча група вивчає документацію, проводить консультації з учасниками та визначає рівень їхньої кваліфікації.

За його словами, визначити компанію-забудовника тендерний комітет КП "Київського метрополітену" має до 10 грудня:

"Під час другого етапу представники компанії ознайомлять тендерний комітет із ціновими пропозиціями. Тільки після цього, не раніше 10 грудня, буде оголошено переможця".

Охотніков розповів, що будівельні роботи планується закінчити до 2010-2011 років. Другий вихід зроблять пересадочним, тобто з'єднають станцію з Подільсько-Вигурівською лінією, платформами Центрального залізничного вокзалу та Північного приміського.

"За проектом, розробленим фахівцями інституту "Укрметротунельпроект", другий вихід матиме подовжену до 17 м платформу, 5 ескалаторних стрічок глибокого залягання і 11 мілкого", - продовжив представник підприємства.

"Окрім цього, для людей з обмеженими фізичними можливостями встановлять спеціальні ліфти на платформі та підйомники для візків на вході до станції", - додав Охотніков.

Як відомо, у вересні міська влада затвердила проект будівництва другого виходу зі станції "Вокзальна", оцінивши вартість робіт у 342,2 млн. грн.

Після здачі об'єкта в експлуатацію пропускна спроможність станції становитиме 31,2 тис. пасажирів на годину. Передбачається залучити до роботи кошти інвесторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді