Українцям дозволили одружуватися без помпезності

П'ятниця, 30 листопада 2007, 12:37

Міністерство юстиції видало у новій редакції правила реєстрації актів цивільного стану в Україні, яка вже набула чинності.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу відомства та міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Новими правилами внесено редакційні зміни щодо інформування наречених під час прийняття заяви про реєстрацію шлюбу про можливість здійснення медичного обстеження та про видачу за їх бажанням направлення за зразком, затвердженим Міністерством охорони здоров'я.

Передбачено здійснення запису про видачу направлення або про відмову наречених від його отримання як в заяві про реєстрацію шлюбу, так і в актовому записі про шлюб, який скріплюється підписами наречених.

У зв'язку із внесенням змін до окремих статей Сімейного кодексу, які не передбачають урочисту реєстрацію шлюбу як неодмінний елемент державної його реєстрації, який не залежить від волі жінки та чоловіка, правилами визначено, що про бажання зареєструвати шлюб в урочистій обстановці наречені зазначають в заяві про реєстрацію шлюбу.

Крім того, змінено підставу підтвердження громадянами України та особами без громадянства сімейного стану. При цьому враховано міжнародний досвід з даного питання, що сприятиме належній реалізації права особи на шлюб.

З текстом нової редакції правил, а також з додатками до них, які містять 50 зразків заяв, що подаються в процесі реєстрації актів цивільного стану громадян, можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції (www.minjust.gov.ua).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді