СБУ провела перевірку системи "Рада". ФОТО ДОКУМЕНТА

Середа, 12 грудня 2007, 11:05

Вночі у парламенті Служба безпеки України провела перевірку, пов’язану зі звинуваченнями у зовнішньому втручанні в систему "Рада".

Як розповів "Українській правді" депутат Адам Мартинюк, свою роботу, яка тривала всю ніч, СБУ завершила у середу зранку.

Трохи згодом прес-служба СБУ поширила повідомлення, що доказів зовнішнього втручання у систему голосування не виявлено.

У розпорядженні "Української правди" опинився протокол перевірки програмно-технічного комплексу "Рада".

Комісія за участі СБУшників перевірила пульти депутатів Олександра Омельченка, Ярослава Федорчука та Івана Деньковича, картки яких не спрацювали при голосуванні за прем'єрство Юлії Тимошенко.

"Пульти депутатів не мають зовнішніх пошкоджень, режими роботи пультів та самої системи "Рада" відповідають програмно-технічним вимогам", - заявила СБУ.

Водночас, оскільки "Рада" не має атестату відповідності, СБУ звернулась до Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, яка відповідає за безпеку телекомунікацій у державі.

У свою чергу депутат від БЮТ Євген Шаго вважає, що слідів внутрішнього втручання у систему "Рада" знайти вже неможливо.

У коментарі "Українській правді" він розповів, що був присутній у парламенті ввечері, коли там працювала група СБУ, яка перевіряла справність "Ради".

"Вони дійшли до висновку, що система "Рада" захищена від зовнішнього втручання, а щодо внутрішнього, то тут є питання", - сказав Шаго.

Він зазначив, що коли представники Партії регіонів перерізали кабель Арсенію Яценюку, вони спробували вивести з ладу і сервер системи "Рада".

"Коли регіонали прийшли до технічних працівників, хлопці, які обслуговують систему, попросили: "Давайте, щоб не ламати "Раду", ми її просто відключимо", - розповів Шаго.

Він пояснив, що після цього виявити сліди внутрішнього втручання стало практично неможливо.

Як зізнався Шаго, "у системі "Рада" ми вже нічого не знайдемо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді