Колишній "нон-грата" в Росії пропонує Ющенку нагадати Москві про Шевченка

Четвер, 13 грудня 2007, 15:56

Голова Національної ради з питань культури і духовності Микола Жулинський представив президенту Віктору Ющенку ініціативу щодо встановлення у Москві першої меморіальної дошки поетові Тарасу Шевченку до 150-річчя від дня його народження.

Про це йшлося на його зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє у четвер прес-служба президента.

Жулинський запропонував встановити меморіальну дошку в березні наступного року у столиці Росії – Москві – за адресою: вул. М'ясницька, 21, де знаходиться Російська академія малярства, скульптури і архітектури.

Він обґрунтував цю ідею тим, що Шевченко 18 і 20 березня 1858 відвідував у цьому будинку свого знайомого художника Аполлона Мокрицького, який жив і працював у приміщенні Училища малярства і скульптури Московського художнього товариства.

Жулинський також повідомив, що Український культурний центр у Москві видав книгу "Тарас Шевченко: моє перебування в Москві" та карту перебування митця в цьому місті.

Темами його розмови з Ющенком також стали заходи до 75-х роковин Голодомору 1932–1933 років, стан національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав", ситуація навколо кіностудії "Укртелефільм", а також проведення в лютому 2008 року Форуму української інтелігенції, повідомляє прес-служба.

Як відомо, Жулинський є радником президента Ющенка.

У червні цього року Росія тимчасово забороняла йому в’їжджати в Росію, про що він дізнався вже прилетівши з родиною з особистим візитом до Санкт-Петербургу. Згодом зовнішні відомства РФ та України взаємно домовились владнати питання так званих персон "нон-грата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді