З квітня до метро перестануть пускати з жетонами

Понеділок, 17 грудня 2007, 13:09

З 1 квітня 2008 року Київський метрополітен перейде на нову систему оплати проїзду – безконтактні картки.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

За дорученням мера Києва Леоніда Черновецького, до 31 березня 2008 року на всіх станціях київського метрополітену буде встановлено вхідні та вихідні турнікети, які дадуть змогу повністю перейти на нову систему.

На усіх станціях метро тривалий час уже функціонують по два пристосованих турнікети і близько 10 тис. киян уже понад рік користуються безконтактними картками, зазначається у повідомленні.

Протягом наступних трьох місяців додаткові "рідери" – пристрої для зчитування – буде встановлено на всіх турнікетах для повного переходу на нову, удосконалену систему оплати проїзду в метрополітені.

Станції метро також обладнають спеціальними автоматами для поповнення кількості можливих поїздок (на кшталт тих, що діють для поповнення рахунків для мобільних телефонів).

На вході з безконтактної картки буде зніматися максимальна вартість поїздки, а на виході на неї буде повертатися частина грошей в залежності від реальної дальності здійсненої поїздки. Подібна система вже давно з успіхом працює в Москві, додають у прес-службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді