Україна посідає 4 місце за кількістю прийнятих мігрантів

Вівторок, 18 грудня 2007, 14:36

За даними Світового банку, Україна зараз посідає четверте місце у світі за кількістю прийнятих мігрантів.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" у вівторок, 18 грудня, коли у світі відзначають міжнародний день мігрантів.

Керівник інформаційного відділу Міжнародної організації з міграції Наталя Кривцова вважає дані Світового банку завищеними, але погоджується, що кількість прибулих у Україну мігрантів щороку зростає.

"Ми бачимо тенденцію до збільшення числа іммігрантів у нашу країну. Якщо 2000 року в Україні проживало більше 100 тисяч мігрантів, то вже 2006 року ця цифра сягнула 149 тисяч людей", - зазначила вона.

Кривцова вважає, що ця цифра не є настільки великою, щоб складати для України якусь загрозу. Навпаки, за її словами, мігранти допомагають розв’язати проблему браку "робочих рук", що постала в Україні через відтік багатьох працівників за кордон.

Водночас, згадані цифри стосуються лише легальної міграції. Нелегальну ж виміряти кількісно практично неможливо.

Утім, зрозуміло, що вона також є доволі серйозною проблемою для України – серед іншого, ще й тому, що спричинює певну напругу в суспільстві, передає радіо.

"В Україні збільшується кількість молодих прихильників радикальних угруповань, які ставляться до мігрантів з нетерпимістю. Вони поводяться досить різко, мають місце образливі й навіть насильницькі дії стосовно людей неслов’янського походження", - каже Кривцова.

Радіо зазначає, що тенденції зростання кількості мігрантів характерні для всього світу. За даними ООН, порівняно з 1960 роком їхнє число зросло понад удвічі й зараз складає майже 200 мільйонів осіб.

В Україну, власне, приїздить дедалі більше мігрантів з країн СНД, Близького Сходу та інших частин світу. Водночас, мільйони українців працюють за кордоном, зазначає радіо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді