У суботу Черновецький ультрамодно запалить ялинку і заллє Майдан

П'ятниця, 21 грудня 2007, 16:22

У суботу, 22 грудня, на Майдані Незалежності в Києві офіційно відкриється головна новорічна ялинка країни.

Про це повідомила начальник Головного управління культури й мистецтв Київської міськдержадміністрації Світлана Зоріна на колегії КМДА, інформує Ліга.

Зоріна повідомила, що в 16:00 у суботу на Майдані Незалежності відбудеться свято під назвою "Ялинка новорічна, запались вогнями", у ході якого керівники міста офіційно відкриють головну ялинку країни. Зокрема, планується, що ялинку "запалить" особисто Київський мер Леонід Черновецький.

Зоріна також зазначила, що монтаж новорічної ялинки на Майдані Незалежності почався 7 грудня і закінчився достроково, 15 грудня.

Ялинка скомбінована з 300 маленьких дерев, які потрапили під санітарну вирубку. Висота конструкції - 35 метрів.

Цього року новорічна ялинка стала найвищою серед собі подібних у країнах СНД.

"Ялинка прикрашена великою кількістю стробоскопів, - близько 600 штук, стринг-лайтами, белт-лайтами і трьома рівнями різнобарвних дюралайтів. Додатково закуплено 48 світлодіодних сніжинок діаметром 96 сантиметрів, зеленого і червоного кольорів", - додала Зоріна.

За її словами, світлодіодний дизайн ялинки змінений за допомогою нової програми комп'ютерного комплексу "Пульсар". П'ять колірних вирішень змінюватимуться кожні 14 хвилин.

Ялинку прикрашають гірлянди загальною довжиною 6 кілометрів, а також нові іграшки, виготовлені майстрами декоративно-прикладного мистецтва. Усього іграшок 192 штуки, 18-ти видів.

Також Зоріна повідомила про виготовлення нової об'ємної багаторівневої верхівки ялинки – різдвяної зірки, що ширша за попередню на півметри.

У відкритті ялинки візьмуть участь народний артист, лауреат премії імені Т. Шевченка Тарас Петриненко, заслужені артистки Анжеліка Рудницька, Тетяна Горобець і молодіжний співак Олександр. Крім того, передбачені виступи фольклорних колективів.

Раніше перший заступник голови КМДА Денис Басс повідомляв, що на установку і прикрасу головної новорічної ялинки столичні влади виділили 500 тис. гривень.

Також біля головної новорічної ялинки на Майдані Незалежності з суботи почнеться торгівля сувенірно-подарунковою продукцією. Кіоски-теремки продажу ялинкових прикрас, сувенірів, дитячих подарунків, іграшок, кондитерських виробів працюватимуть до 15 січня 2008 року.

Поруч  із ялинкою на головній площі Києва вперше встановлять льодову ковзанку під відкритим небом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді