Черновецький відкрив лікарню для європейців із вертолітним майданчиком

Субота, 22 грудня 2007, 11:50

У Києві в п'ятницю було відкрито клінічну лікарню "Київський міський центр серця".

В урочистостях з нагоди відкриття взяв участь Київський міський голова Леонід Черновецький, заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, начальник Головного управління охорони здоров’я КМДА Людмила Качурова та інші представники мерії, а також медики.

Черновецький зазначив, що центр буде обслуговувати і консультувати не лише киян, а й жителів усієї України, а також очікується, що до його послуг звертатимуться й іноземні громадяни, оскільки це один із найсучасніших у Європі медичний центр.

За словами мера, Центр серця в Києві здатен щорічно виконувати близько шести тисяч операцій та надавати консультативну допомогу майже 20 тисячам громадян. Потужність центру – 150 ліжок, у тому числі 110 ліжок для дорослих (два палатних відділення кардіології та кардіохірургії) і 40 – для дітей.

Тут працюватимуть консультативна поліклініка для дорослих і дітей з відділенням функціональної діагностики, блок з п’яти операційних, клініко-діагностична лабораторія, відділення реанімації, комп’ютерної діагностики, вертолітний майданчик для надання у майбутньому екстреної медичної допомоги.

За даними Черновецького, вартість будівництва та обладнання цього центру - 644 млн. грн. На його утримання передбачається виділяти щороку близько 40 млн. грн.

У свою чергу, директор Центру серця Борис Тодуров повідомив, що перша операція запланована на кінець січня 2008 року. За його словами, черга на отримання допомоги у цьому центрі – до 2009 року.

Для киян операції робитимуться безкоштовно, для цього буде розроблена спеціальна міська соціальна програма.

За інформацією Качурової, на сьогодні кардіохірургічних операцій потребують близько 10 тисяч киян.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді