Луценка просять не ставити водіїв на службу страхувальникам

Субота, 22 грудня 2007, 17:16

Асоціація страхувальників України звернулася до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з відкритим листом, у якому просить скасувати рішення колишнього керівництва МВС про початок із 1 січня 2008 року тотального контролю водіїв на наявність страхових полісів.

Як повідомляє прес-служба АСУ в суботу, Асоціація "звернула увагу відомого борця з корупцією на відверто корупційну історію залучення ДАІ до обслуговування комерційних інтересів страхових компаній".

АСУ стверджує, що за допомогою закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" "страхові компанії мають намір змусити 10-мільйонну армію водіїв платити їм близько 2,5 мільярди гривень щорічно".

"Непрямим підтвердженням того, що Закон приймався виключно в інтересах страхових компаній, а не суспільства, є публікації в пресі про використання страховиками 1,2 мільйонів доларів для підкупу депутатів", - відзначають в Асоціації.

За твердженням АСУ, "практика показує, що домігшись прийняття вигідного їм Закону, страхові компанії не хочуть мати перед водіями і суспільством ніяких зобов'язань".

"У період Вашого попереднього керівництва МВС Вам до Вашої честі вдалося перешкодити використанню ДАІ для примусу водіїв до купівлі полісів "автогражданки", - йдеться в листі.

Прихід нового керівництва МВС і повернення до старих методів роботи, відзначає АСУ, привів до підписання в 2006 році між ДАІ і Моторним транспортним страховим бюро України (об'єднання страхових компаній) договору про співробітництво, яким передбачене фінансування ДАІ страховими компаніями.

"Навряд чи суспільство повірить в особисту незацікавленість керівництва МВС і ДАІ в співробітництві зі страховими компаніями", - підкреслюється в листі.

Луценка закликають розірвати договір про співробітництво ДАІ з Моторним транспортним страховим бюро України і скасувати рішення про використання ДАІ для примусу водіїв до купівлі полісів "автогражданки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді