"Свобода" виявилася найвпливовішою, а експерти - заполітизованими

Середа, 26 грудня 2007, 16:45

Найвпливовішою телепрограмою року за результатами опитування експертів визнана "Свобода Савіка Шустера".

Таке опитування провели Центр соціологічних та політичних досліджень Соціовимір, Інститут масової інформації та МГО "Інтерньюз-Україна", повідомляє "Телекритика".

Вони поцікавилися думкою провідних медійних експертів щодо програм, які, на їхній погляд, найбільше впливають на формування громадської думки в Україні та поведінку політичних еліт у 2007 році.

На другому місці серед політичних ток-шоу та інформаційних програм опинилася "Свобода слова" з Андрієм Куликовим (ICTV), а на третьому – "Подробности" на телеканалі "Інтер".

Також впливовими експерти визнали новинні програми "ТСН" на "1+1", "Час" на 5 каналі та "Вікна-новини" на СТБ.

За словами медіа-експертів, ці програми мають менші рейтинги, проте можуть похвалитися більш якісною аудиторією.

"Їх дивляться люди, які мають вплив на прийняття рішень в українській політиці", - вважає директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

Крім того, медіа-експерти назвали найвпливовіших політичних експертів, до яких найчастіше зверталися за коментарями українські ЗМІ.

Зокрема, Володимира Полохала назвали експертом, чиї прогнози були найбільш точними, Вадим Карасьов був визнаний найбільш публічним та цитованим політологом, в Володимира Малинковича - найбільш радикальним.

Крім того, на наступний рік організатори пообіцяли ввести ще одну номінацію – "Найбільш послідовний", адже часто трапляється, що в один той самий день політолог дає абсолютно протилежні прогнози в коментарях різним виданням.

При цьому, за словами директора "Інтерньюз-Україна" Костянтина Квурта, країні бракує експертів, які б не асоціювалися з певними політичними силами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді