Ізраїль теж відкриється Україні безвізово?

Понеділок, 14 січня 2008, 10:03

Візовий режим між Україною та Ізраїлем може бути скасовано вже упродовж цього року.

Про намір ініціювати переговори з Києвом із візового питання заявив Міністр туризму Ізраїлю Іцхак Ааронович, повідомляє "Німецька хвиля".

З метою забезпечення оптимального доступу громадян країн Східної Європи до туристичних об’єктів Ізраїлю уряд у Єрусалимі розпочав роботу над скасуванням візового режиму.

Уже розроблено та погоджено відповідні проекти двосторонніх угод з Росією та Румунією. Тепер, каже Ааронович, настала черга України.

Як повідомила "Німецькій хвилі" офіційний представник Мінтуризму Ізраїлю Шіра Каве, переговори з Києвом ізраїльська сторона сподівається розпочати вже упродовж наступних місяців, одразу, як набуде чинності аналогічна угода з Росією.

Каве прогнозує, що новий переговорний процес буде швидким, зважаючи на позитивний приклад перемовин із Москвою та усі попередні контакти з Києвом, які вказують на взаємне зацікавлення сторін в оптимізації візового режиму.

Радіо зауважує, що упродовж 2007 року Ізраїль відвідали 70 тисяч українських туристів - майже у 2,5 рази більше, ніж позаминулого року. Паралельно збільшується й зацікавлення Україною з боку ізраїльських туристів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді