У Вакарчука закріпили "зовнішнє оцінювання"

Вівторок, 15 січня 2008, 08:11

В Україні цього року буде проведене зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників шкіл 2008 року і попередніх років, які виявлять бажання вступити у вищі навчальні заклади.

Відповідний наказ міністра освіти й науки Івана Вакарчука від 25 грудня 2007 року оприлюднений на офіційному сайті парламенту.

Наказ був зареєстрований Міністерством юстиції 10 січня 2008 року.

Відповідно до документа, цього року буде проведене зовнішнє незалежне оцінювання випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти 2008 року і попередніх років, які виявлять бажання вступати у вузи, з української мови й літератури, зарубіжної літературі, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, фізики, хімії, географії, основ економіки й основ правознавства.

Кожному зареєстрованому учаснику зовнішнього незалежного оцінювання надається можливість пройти цього року тестування з трьох навчальних предметів: української мови і літератури (обов'язково) і з 1-2 на вибір із перерахованих вище предметів.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються з української мови й літератури, математики, історії України за бажанням учасників тестування з числа випускників шкіл 2008 року як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти.

Крім того, результати зовнішнього тестування зараховуються як вступні іспити при прийомі на навчання у вищі навчальні заклади за учбово-професійними програмами підготовки молодшого фахівця і бакалавра (фахівця, магістра медичного і ветеринарно-медичного напрямку).

Крім того, документом скасовується дія наказів Міносвіти від 13 липня 2007 року "Про проведення в 2008 році зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів" і від 10 грудня 2007 року "Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середнього освіти, які виявили бажання вступити у вищі навчальні заклади в 2008 році" як таких, що не пройшли державну реєстрацію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді