Ті, хто живе на кордоні з Польщею, вимагають від Тимошенко альтернативи

Вівторок, 15 січня 2008, 11:27

Близько 700 осіб у вівторок пікетують генеральне консульство Польщі, розташоване у Львові, з вимогою спрощення візового режиму для українців.

Вони тримають прапори партії "Пора", а також плакати "Ні новій Берлінській стіні!", "Спрощене перетинання кордону???", "ПОРА поважати українців".

Учасники акції встановили два імпровізованих прикордонних стовпчики - український і польський, - які обтягли колючим дротом, повідомляють "Українські новини".

Пікетники вимагають, щоб Польща вжила заходів для нормалізації ситуації на кордоні.

Також вони вимагають від Верховної Ради ратифікувати угоду про спрощене перетинання кордону між Євросоюзом і Україною.

Крім цього, пікетники вимагають від Міністерства закордонних справ підписати двосторонню угоду про малий прикордонний рух.

Вимога до Кабінету міністрів – ухвалити державну програму, яка б забезпечила жителів прикордонних територій Львівської області роботою альтернативною до торгівлі сигаретами й горілкою в Польщі.

Конфліктів під час акції не виникає.

Як відомо, близько 50 осіб 12 січня близько 12:00 перекривали трасу в пункті пропуску "Рава-Руська" (Львівська область) на українсько-польському кордоні.

Польща завершує підготовку проекту угоди про малий прикордонний рух.

Секретаріат президента стурбований ходом переговорів із Польщею про підписання угоди про малий прикордонний рух на українсько-польському кордоні.

20-21 листопада 2007 року в рамках засідання консультаційного комітету президентів України й Польщі сторони домовилися підписати договір про малий прикордонний рух між країнами в грудні 2007 року.

У рамках малого прикордонного руху громадяни, котрі проживають у прикордонній зоні, можуть перетинати кордон без віз.

Для цього необхідно одержати спеціальний дозвіл, що зазвичай видається на 2-5 років і коштує дешевше, ніж віза.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді