В Україні 700 тисяч алкоголіків

Вівторок, 15 січня 2008, 12:01

В Україні проживають 700 тисяч залежних від алкоголю громадян.

Про це у вівторок говорилося в ході "круглого столу" на тему: "Особливості національного алкоголізму в Україні", засідання якого відбулося в Києві, повідомляє Ліга.

Експерти думають, що в Україні нараховується до 700 тисяч людей, які страждають алкоголізмом. Один з десяти громадян, що регулярно вживають алкоголь, ризикує в майбутньому перетворитися в алкоголіка.

Регулярне вживання алкоголю на 5-7 років знижує тривалість життя людини. При цьому експерти стверджують, що 20 грамів у день чистого алкоголю нешкідливі для здоров'я людини.

Експерти думають, що найбільшу групу ризику по зловживанню алкоголем становлять працюючі чоловіки середнього віку, у яких є родини.

У той же час, у розвинених країнах проблема алкоголізму є в основному проблемою молоді і людей похилого віку. В Україні ж до 30% чоловіків у віці 29-50 років тією чи іншою мірою зловживають алкоголем.

"У нас алкогольні напої найнижчі (за ціною). Цього року, швидше за все, пиво стане ще дешевшим через низькі акцизні ставки і ріст інфляції, а виходить, стане ще доступнішим для дітей", - відзначає глава Національної ради з питань охорони здоров'я при президенті України Микола Поліщук.

Крім того, ініціатори заходу відзначають ріст в Україні жіночого алкоголізму.

Учасники "круглого столу" відзначили, що лікування жінок від алкоголізму проходить важче, тому що найчастіше жінку, що знаходиться на лікуванні, не підтримують її близькі, і це призводить до розпаду родин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді