"Скромное обаяние буржуазии" Віталія Гайдука

П'ятниця, 18 січня 2008, 16:27
Один з найбагатших українців має доходи, характерні для бізнесмена середньої руки. У нього 8 мільйонів гривень на рахунку, а його дружина тримає в банку лише 300 тисяч. Єдине, що видає їхній статус – це 16 гектарів землі.

Мова іде про Віталія Гайдука.

У розпорядження "Української правди" потрапила декларація про доходи Гайдука, яку було роздано депутатам в зв’язку з внесенням його кандидатури на посаду віце-прем'єра.

Загальновідомо, що Гайдук входить до числа найбагатших українців.

За рейтингом журналу "Фокус", у 2007 році статок Гайдука оцінювався у 2,3 мільярда доларів, а, згідно з дослідженням журналу "Кореспондент", його капітали сягали 1,8 мільярда доларів.

Такі ж цифри наводить і американський часопис Forbes, який складає реєстри багатіїв. Вони нарахували в Гайдука активів на 2 мільярди доларів.

Отже, що ж показав Гайдук депутатам? У декларації майбутнього віце-прем'єра, яку він підписав 14 січня 2008 року, враховано його доходи за 2006 рік. Загальна сума його сукупного доходу за той період склала 11 мільйонів гривень.

Майже вся сума – це прибуток від продажу цінних паперів та корпоративних прав.

Зарплата Гайдука склала 332 тисячі гривень за весь рік. Тоді він працював президентом консорціуму "Індустріальна група".

Виходить, що керівник цього промислового гіганта, який керував активами "Індустріального союзу Донбасу", мав щомісячну зарплату лише на рівні 5 тисяч доларів – як найманий керівник департаменту в непоганому банку.

Доходи дружини Гайдука Олени в 2006 році склали 844 тисячі. З них 570 тисяч були виплачені як дивіденди, а 275 тисяч – зарплата.

Також Гайдук на той момент мав 3 мільйони 400 тисяч гривень позики.

Земельна ділянка Гайдука складала 3 гектари, а на членах його родини значилося 13 гектарів.

Житловий будинок, який записаний на Гайдука, має площу майже тисячу квадратних метрів.

Квартира Гайдука має 213 метрів, а членів його родини – 254 метри. Невідомо, мова йде про одне житлове приміщення площею під 500 квадратів, або про кілька квартир.

У автопарку членів родини Гайдука - "Мерседес" С-класу, БМВ третьої моделі та "Субару Імпреза".

Гайдук має внески до статутних фондів підприємств на 5 мільйонів гривень та 8 мільйонів в банку. Його ж родина тримає на рахунку лише 294 тисячі гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді