У Криму вбили всіх хворих птахів і чекають священика

Субота, 19 січня 2008, 15:57

Рятувальники МНС у Криму завершили утилізацію птиці, враженої високопатогенним грипом.

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби МНС Ігор Кроль, у суботу вдень у селі Рівне Червоногвардійського району АРК рятувальники МНС завершили утилізацію 25 тис. голів птиці в пташиному господарстві приватного підприємства "Лобзенко", де виявлений осередок високопатогенного грипу птиці.

"На місці проводиться санітарна обробка і дезінфекція приміщень і робочої техніки, що брали участь в утилізації", - додав він.

Як повідомляє МНС у суботу, у Криму введені карантинні обмеження і встановлено три зони контролю за ситуацією.

Так, у 1-й зоні (радіус 5 км), де проводиться утилізація птиці з господарства ПП "Лобзенко", беруться зразки птиці для лабораторного контролю і застосовуються карантинні заходи. У населених пунктах Рівне й Азов 15 медичних бригад організували дворові обходи.

В другій зоні (радіус 25 км) проводиться контроль стану птахів у приватних і спеціалізованих господарствах. Заборонено ввіз і вивіз живої птиці, товарних і інкубаційних яєць, продуктів птахівництва і їхню реалізацію населенню.

У 3-й зоні (вся територія Криму) посилений ветеринарний контроль за захворюванням птахів і заборонене полювання на диких птахів.

Разом з тим, Кроль повідомив, що до рятувальників МНС, які працюють на місці виявлення пташиного грипу в Криму, у суботу приїде православний священик для проведення служби присвяченої святу Хрещення Господнього.

За його словами, рятувальники в зв'язку зі святкуванням Водохреща планували скупатися в ополонці. "Однак надзвичайна ситуація зруйнувала їхні плани, і тепер вони працюють. Але керівництво рятувальників ужило заходів до того, щоб свято відбулося", - розповів Кроль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді