АнТиГЛаМУР

Понеділок, 21 січня 2008, 14:56

Повальна гламуризація суспільства набирала обертів протягом останніх 10 років не тільки в Україні, але й у Європі. Здавалося, саме поняття гламуру незабаром перестане бути модним і набуде негативної конотації.

Але, напевно, помилилися всі ті, хто цього так довго чекав. :) гламур міцно ввійшов у наш лексикон і став невід'ємною частиною життя людини.

Не хотілося б, щоб у читача склалося враження, що людина, яка пише цю статтю, нехтує брендовими речами і цікавими модними кафе і ресторанами. Якраз, навпаки, хочу визнати той факт, що гламур став частиною мого життя. Цікавим є ще один факт, гламур став частиною не тільки наших життів, але й частиною сучасної культури.

Ось, наприклад, новий торгівельний центр в центрі Праги, який швидко завоював любов жителів Праги і туристів. Концепція цього центру досить оригінальна і нетрадиційна, принаймні, для празьких торгівельних центрів.

Характеризуючи це місце, можна використовувати ряд прикметників, що занадто часто зустрічаються на сторінках модногламурних журналів, виданих у різних країнах.

Наповненість торгівельного центру також відповідає вимогам гламуру - усе просякнуте гламурно-солодкою карамеллю: назви кафе і магазинів. Та й сама назва торгівельного центру не чужа гламуру.

Виходить, що вже кожен день наших традиційних, нічим не видатних життів, що протікають за схемою "робота-дім-супермаркет-дім", буде наповнений словом гламур, гламур, тому що той самий горезвісний супермаркет, як правило, буде частиною модного гламурного центру...

Не варто заперечувати, що гламур це погано і вже незабаром перестане бути модним. Не думаю, що гламур вийде з моди коли-небудь, навпаки, цілком можлива якась трансформація в щось більш глобальне і більш дороге.

Усім відомо, що все, що гламурне, завжди - дороге. Витрачається величезна кількість грошей на всі ці модні, гламурні, нав'язані дизайнерами модні штучки, речі, без яких важко уявити своє подальше успішне життя... тому що хочеш бути успішним... please be in=be glamorous

Питання звичайно не в тому, щоб усе суспільство відмовилося від модного стилю життя... ні, не думаю, що це необхідно, просто, здається, що за цим поспіхом, погонею за модними речами, ми забуваємо про головне - про соціальні проблеми, що актуальні не тільки для України, але й для багатьох європейських країн.

Може, варто трохи задуматися, подумати і передумати кожному з нас, що Я, конкретно Я, можу зробити, щоб допомогти іншим людям?

Може, час, що спочатку був виділений для магічного гламурного шоппінгу, можна витратити більш ефективно - провести безкоштовний урок іноземної мови для тих, кому це потрібно, вислухати і підтримати малознайому людину, поступитися місцем у трамваї ( by the way, негламурный вид транспорту), вступити в організацію, що підтримує жінок, які піддаються домашньому насильству?

Рішення може бути простим – збалансувати наш час, не забувати і про гламур, але й завжди ПАМ'ЯТАТИ про більш важливі, вічні аспекти, такі як люди, які чекають допомоги від мене, тебе…кожного з нас, адже тільки спільними зусиллями ми можемо зробити нашу країну більш радісною, натхненною і щасливою.

Ось така АнТиГЛаМУРна стаття вийшла. Any comments?

Elena Buyanova, Прага-Одеса-Прага

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді