Давид Жванія перестав бути мільйонером?

Понеділок, 21 січня 2008, 16:15

Головний спонсор "Народної самооборони" Давид Жванія виявився біднішим, ніж це уявлялося досі.

У зв’язку з тим, що кандидатуру Жванії після протестів з Банкової все одно внесли на посаду глави Антимонопольного комітету, депутатам роздали декларацію про доходи українського політика грузинського походження.

Виявилося, що за 2006 рік Жванія заробив 105 тисяч гривень зарплати та 35 тисяч матеріальної допомоги.

Це були його доходи як депутата п’ятого скликання.

На рахунку в банку Жванія тримав півмільйона гривень.

Ці гроші, відображені в декларації, не зовсім відповідають образу життя – променади по Монте-Карло на власному "Бентлі", багатоповерховий будинок у центрі Києва, колекція автомобілів...

Дружина політика за весь 2006 рік отримувала зарплату 800 гривень на місяць. Хто її виплачував – не зрозуміло. Жартома можна припустити, що це робив… сам Жванія. Бо у своїй автобіографії депутат указав, що його слабка половинка є домогосподаркою.

Також у Оксани Жванії не було жодної копійки на рахунку в банку.

А далі – найцікавіше. Стосується воно політичного проекту "Народна самооборона", який стартував наприкінці 2006 року.

Як розповів Жванія у інтерв’ю газеті "Дело" у листопаді минулого року, в "Самооборону" він вклав свої гроші.

Жванія зазначив, що "офіційно вніс суму на розвиток руху, яку взяв зі своєї декларації про доходи". Він також уточнив розмір внеску – 12 мільйонів гривень.

Тепер, як видно з оприлюднених документів, на початок 2007 року в декларації про доходи Жванії не було цих грошей.

Не міг Жванія взяти 12 мільйонів і з декларації за минулий рік, оскільки цей фінансовий документ взагалі не існував у природі станом на той момент, коли він давав інтерв'ю газеті "Дело".

Хоча офіційних грошей у Жванії небагато, зате власності вистачає.

Так, він має житловий будинок площею 1224 квадратних метри. Разом з членами родини він є власником квартир на площу 1152.

У власності депутатського подружжя перебуває "Бентлі Арнаж" (найпрестижнішої моделі та комплектації), чотири мерседеси, два з яких S500, а також спортивне BMW Z3, Porsche 911, колекційний Morgan Aero 8, чотирилітровий Jaguar та експериментальна модель Isuzu.

Як одного разу зізнався Жванія, свій гараж він збирав, намагаючись відтворити колекцію модельок, яка у нього була в дитинстві.

P.S. Уже після виходу публікації Жванія у коментарі "Українській правді" сказав, що в декларації за 2007 рік буде відображено продаж ним будівлі на Контрактовій площі в Києві за 78 мільйонів гривень.

Як стверджує Жванія, саме звідси він взяв гроші на фінансування "Народної самооборони".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді