В Україні готують Москві культурну "передачку"

Вівторок, 22 січня 2008, 08:00

Держкомтелерадіо України передасть 1700 книг у Московську бібліотеку української літератури, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

За словами директора бібліотеки Наталії Шариної, інтерес москвичів до української літератури досить високий, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Попитом користується не тільки художня література, але й законодавчо-правові і наукові видання, словники, енциклопедії, а також журнали (науково-популярні, суспільно-політичні, глянсові журнали, що видаються в Україні).

У наступних планах Української бібліотеки в Москві – продовжити зібрання колекції книг, які дадуть російському читачеві уявлення про літературний процес в Україні.

Особлива увага приділятиметься сучасній українській літературі, оскільки, за словами Шариної, "сьогодні вона переживає період, схожий на літературу "срібної доби" у Росії".

Фонди бібліотеки нараховують близько 25 тис. екземплярів, із яких 80% - українською мовою.

Як відомо, у листопаді минулого року регіональна громадська організація "Українці Москви" заявила про знищення унікального газетного фонду Бібліотеки української літератури в Москві.

У січні цього року прес-служба посольства Росії з посиланням на інформацію управління культури центрального адміністративного округу Москви, у віданні якого знаходиться бібліотека, повідомила, що зі сховища Бібліотеки української літератури були "планово" вивезені річні підшивки чотирьох газет за 1989, 1991 і 2003 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді