Тимошенко домоглася, щоб дітям невинно постраждалої донеччанки віддали гроші

Вівторок, 22 січня 2008, 15:39

Управління Держказначейства в Донецькій області відмовилося від апеляційної скарги на рішення Ворошилівського суду Донецька про виплату родині невинно засудженої Світлани Зайцевої, яка померла від туберкульозу, компенсації в розмірі 2 млн. грн.

Як повідомляє "Остров", позивач звернувся до Апеляційного суду Донецької області з заявою наступного характеру:

"Ми відмовляємося від апеляційної скарги на виконання доручення Кабінету міністрів і міністерства фінансів".

Реклама:

Суддя попередив позивача, що він не має права звертатися з повторною апеляцією з цього ж приводу. Після нетривалої наради суд ухвалив відмову від скарги і закрив апеляційне провадження.

Раніше у вівторок прем'єр-міністр Юлія Тимошенко дала розпорядження Мінфіну терміново відкликати апеляційну скаргу і забезпечити виконання в повному обсязі рішення Ворошилівського райсуду Донецька з виплати належних коштів родичам незаконно засудженої Зайцевої, яка померла від туберкульозу.

У повідомленні зазначається, що Тимошенко була вражена позицією попереднього уряду, який восени минулого року звернувся до суду з метою скасувати виплату опікунові 3-х неповнолітніх сиріт Зайцевої компенсації за необґрунтоване тюремне ув'язнення, яке призвело до смерті постраждалої.

Ще раніше президент Віктор Ющенко доручав генпрокурору Олександру Медведьку розібратися в ситуації загиблої донеччанки і поінформувати про притягнення до відповідальності чиновників, винних у незаконному засудженні Зайцевої.

Зайцева померла в квітні 2006 року від туберкульозу, на який захворіла в місцях позбавлення волі, де її рік утримували через судову помилку, визнавши винною в убивстві, якого вона не скоювала. Її виправдали після того, як заарештували справжніх убивць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді