На кордоні з Польщею – черги і збитки. Радять не їхати

П'ятниця, 25 січня 2008, 08:02

Унаслідок страйку польських митників на українсько-польському кордоні утворилися багатокілометрові черги вантажівок.

Працівники польської митниці відмовляються виходити на роботу, їх не влаштовують умови праці та зарплатня, повідомляє у п’ятницю "Німецька хвиля".

Офіційно митна служба Польщі пояснює утворення черг нестачею кадрів.

Страйкують і залізничні відділення польської митниці. Зупинено прийом імпорту та експорту.

Через простій вагонів, збитків зазнає й українська залізниця.

Українцям радять відмовитися від поїздок до Польщі, принаймні, до понеділка, сказано в повідомленні.

Як відомо, з 21 грудня минулого року західні сусіди України вступили в Шенгенську зону, після чого візовий контроль став більш жорстким.

Мешканці прикордонних районів Львівської області на початку цього року блокували пункти пропуску на кордоні з Польщею, а також пікетували польське консульство у Львові.

Вони вимагали пришвидшити підписання угоди між Польщею та Україною про малий прикордонний рух і, відповідно, спрощення процедури отримання віз та перетину кордону.

Представники державної влади заявляли, що почнуть переговорний процес із цього приводу якнайшвидше і у лютому очікують підписання угоди про малий прикордонний рух із Польщею.

Між тим, у свою чергу, почали страйкувати і польські митники.

* * *

Мешканцям західного регіону України радять не стояти у черзі під консульством Польщі у Львові, а подавати свої документи на отримання візи в Одесі, Харкові, Луцьку та Києві.

Про це в четвер, виступаючи перед депутатами Львова, заявив генконсул Польщі Вєслав Осуховський, повідомляє "Німецька хвиля".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді