Кордон із Польщею розблоковано

Вівторок, 29 січня 2008, 12:47

Польські митники припинили страйк на кордоні України та Польщі й почали пропускати автомобілі, які вишикувалися у стокілометрові черги.

У вівторок на зміну вийшла половина працівників митних пунктів, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Польщі Вітольд Дрождж, передає "5 канал".

Відновлення роботи стало результатом переговорів з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, який таки пообіцяв підвищити зарплату працівникам митниці.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запевняє, що ситуація на кордоні – це форс-мажорні обставини, які польський уряд намагається якнайшвидше подолати.

"Ми з паном міністром (закордонних справ України Володимиром Огризком) домовилися, що будемо разом з Європейською комісією шукати способи удосконалення руху на наших кордонах, особливо з погляду на Євро 2012", - заявив він, перебуваючи у понеділок з офіційним візитом у Києві.

Канал нагадує, що з 11 жовтня минулого року польські митники саботують роботу, беручи лікарняні та відпустки, і вимагають гідної оплати праці – щонайменше на рівні колег з інших країн Євросоюзу.

За цей час на кордоні Польщі з Україною та Білоруссю утворилися багатокілометрові черги. Двоє водіїв померли.

Перевізники зазнають збитків у сотні тисяч євро, і наполягають, щоб уряд України пред'явив претензії польській владі.

У свою чергу, у міністерстві юстиції Білорусі повідомили, що офіційно Мінськ уже готує позов до міжнародних судових інстанцій у зв'язку зі страйком польських митників.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді