Пинзеник передав "круглу суму" для виплат поштою

Четвер, 31 січня 2008, 10:57

Міністерство фінансів виділило 50 млн. грн. Ощадбанку для компенсації через держпідприємство поштового зв'язку "Укрпошта" внесків у колишньому Ощадбанку СРСР.

Виділення цих коштів було здійснено 29 січня для проведення можливої компенсації через "Укрпошту", пише Портал Delo.ua з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Укрпошта" мала намір почати доставку на будинок компенсацій по внесках Ощадбанку СРСР 28 січня – 1 лютого.

Раніше Кабінет міністрів установив безкоштовну доставку працівниками компанії "Укрпошта" компенсаційних виплат вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР додому.

Відповідна постанова Кабміну від 17 січня передбачає, що послуги "Укрпошти" з доставки компенсаційних виплат додому оплачуються "Ощадбанком" у розмірі 0,5% від суми фактично доставлених і виплачених компенсацій.

Ощадний банк почав виплачувати компенсації за знеціненими внесками 11 січня.

* * *

Кошти для компенсаційних виплат за знеціненими внесками у розмірі $264,058 млн уже зараховані на рахунки 1,39 млн вкладників Ощадбанку колишнього СРСР, повідомило ВАТ "Державний ощадний банк України", інформує "Інтерфакс-Україна".

"На 30 січня 2008 року в "Реєстр вкладників заощаджень громадян" внесені дані про 3 млн 276 тис. 063 вкладників. На поточні рахунки 1 млн 389 тис. 780 громадян зараховані компенсації в розмірі 264 млн 058 тис. 200,50 доларів", - говориться в повідомленні.

Відповідно до документа, у середньому на одного вкладника припадає близько 960 грн.

У прес-релізі також нагадується, що в січні Ощадбанк одержав від Мінфіну три транші бюджетних коштів у розмірі майже $400 млн.

За оцінками Рахункової палати, розмір внесків Ощадбанку СРСР, індексованих у середині 1990-х років у співвідношенні 1 радянський руб.:1,05 грн, на початок 2007 року складав 127,9 млрд грн. Крім того, законодавство передбачало подальшу їхню індексацію на зростання споживчих цін, який відтоді склав 3,7 рази.

У держбюджеті-2008 і ухвалених разом із ним законодавчих правках закріплено відмову від індексації на рівень інфляції і виділення 6 млрд грн у поточному році для виплати вкладникам готівкою, а також 2 млрд грн - для платежів за електро- і теплоенергію, природний газ, водопостачання, квартирну плату шляхом безготівкових розрахунків.

Крім того, на додаткові компенсаційні виплати уряд Юлії Тимошенко планує направити близько 12 млрд грн, які планує одержати від приватизації понад закладений у держбюджеті-2008 план у 8,6 млрд грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді