6 міністрів проміняли засідання уряду на "театральну нараду" у президента

Четвер, 17 квітня 2008, 14:31

Війна секретаріату президента і Кабінету міністрів перетворюється в відверте посміховисько.

Часи прихованої ненависті, що супроводжувалися публічним листуванням телеграмами через вулицю, тепер вже здаються дитячими забавами. Настали часи саботажу.

На початку поточного тижня уряд анонсував розширене засідання Кабінету міністрів, на якому мало б розглядатися питання земельних аукціонів.

На минулому тижні перший раунд боротьби за постанову про публічний розпродаж земель закінчився нічиєю. Тимошенко не вдалося добитись переконливої перемоги, і остаточний розгляд питання був перенесений на 17 квітня, четвер.

Але, незважаючи на важливість теми обговорення, у четвер на початку розширеного засідання уряду декілька міністрів підішли до Юлії Тимошенко, після чого вийшли з зали нарад і більше не повертались.

Пізніше до розпорядження "Української правди" потрапили копії документів, які пояснили причину відсутності міністрів.

Як виявилося, члени уряду підходили до Юлії Тимошенко, щоб відпроситись...до театру на запрошення... Віктора Балоги.

Напередодні засідання уряду голова СП надіслав Тимошенко лист з проханням відпустити 12 учасників урядової наради, в тому числі 10 міністрів.


Менш ніж за дві години їх очікували в Академічному театрі опери та балету ім. А Солов'яненка на Всеукраїнську нараду "З турботою та любов'ю до дітей" за участі президента Ющенка.

Саме запрошення голови СП досить ординарне. Але в очі кидається кілька деталей.

По-перше, незрозуміло, яка необхідність участі в подібній нараді, наприклад, голови МЗС Володимира Огризка, або голови Національного агентства з Євро 2012.

По-друге, запрошення надійшло не за три-чотири дні, а за добу, фактично підштовхуючи уряд на відміну засідання.

По-третє, невідомо кому писав листи Віктор Балога, якщо у вівторок та середу голова уряду перебувала за кордоном.

Втім, пояснення запрошення саме в такій формі може полягати в тому, що у випадку, якби всі зазначені особи поїхали до Донецька, засідання уряду перетворилося б на невеличку тусовку голів міністерства, адже кворум для ухвалення рішень був би відсутній.

Вибір на користь президента та "театральної наради" у Донецьку зробили принаймні 6 міністрів.

На засіданні уряду в цей день були відсутні віце-прем'єр Іван Васюник, міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко, голова МВС Юрій Луценко, міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, міністр юстиції Микола Оніщук та міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді