Ренесанс занепаду. Виборам нашого мера присвячується

П'ятниця, 23 травня 2008, 20:25

Місяць їзди по вухах і очах усіма кандидатами в мери Києва довели мене до алергійної реакції на будь-яку агітацію, неухильно нудить від них усіх.

По-справжньому хочеться тільки одного - сказати їм усім те, що казав дід Макар піонерам на колгоспній пасіці – Хріну вам собачого, дітки, а не медку!

Кияни живуть своїм життям. У них виробився стійкий імунітет на наочну агітацію. Немає і натяку на ознаки революційної ситуації.

Верхи життєрадісно не можуть, але натужно хочуть. Низи ліниво не хочуть, але постійно і з ентузіазмом можуть. Часто самі собі дивуючись.

Люди, які вірять словам політиків, сьогодні в основному сконцентровані на вулиці Фрунзе,103, що само собою повністю відсікає їх від виборчих дільниць. А політики всіх партій і кандидати в мери по ночах братаються в "Декадансі", а вдень ворогують на телеекранах.

Це не революційна ситуація, це якийсь вируючий ренесанс занепаду. Кандидат в мери в костюмі від Бріоні виглядає підозріло, якщо в нього під пахвою немає карабіна Бінеллі. Ось, до чого розвилося почуття гармонії в київського виборця, який естетствує!

Черновецький

По-перше, поганяло Льоня-Космос безнадійно застаріло. Черновецький давно і набагато більше нагадує лейтенанта Коломбо з однойменного серіалу. На початку кожної серії м'яте незграбне посміховище з дикими очима викликає загальний регіт, але наприкінці кожної ж серії неодмінно всіх "трахне" по повній програмі.

Секрет його безумовно заслуженого успіху, що він взяв бабусь в долю. Київ грабували до нього, грабують під час нього, і після нього грабувати будуть. Але взяти в долю виборця, з яким до нього ніхто не говорив, крізь якого дивилися, не помічаючи сіре забите маргінальне бидло, яке вірить, що багаті заплатять за бідних, здогадався тільки він.

Словом, дурень – це не той, хто виграв вибори.

Перешкодити Черновецькому виграти вибори не зможе навіть Путін, якщо поздоровить його двічі. Не можна перемогти за три тижні того, хто три роки системно готувався до виборів.

Єдиний кандидат, у якого є дієздатна молода команда.

"Нравится не нравится – спи моя красавица". Тепер ми приречені побачити реалізацію президентських амбіцій Черновецького. Дурість його опонентів досить безмірна, щоб окриляти Леоніда Михайловича.

Турчинов

Турчинов, на виборах мера – це очевидний юлє-замінник. Зовсім очевидно, що юлє-замінник він хріновий. Ні коси, ні фігури, ні найменших сценічних даних. Просто неможливо уявити собі фанатів Турчинова.

Він - просто неголена тінь кумира.

Незважаючи на те, що ЇЇ особа на бігбордах меншого розміру, ВОНА – центр композиції і білосердечного мікровсесвіту БЮТ. Юля, звичайно, як і раніше найкраща.

Юліца-студентиця-спортмениця-комсомолиця - мстю, мстяла і мстять буду.

Дивлячись на бігборди, де вона дивиться на нас із-за спини Турчинова, можна сказати одне – красуня і чудовисько. І червоненька квіточка партійної емблеми.

Можна сказати й красавище і чудовиця, але суть в тому, що Турчинов для виборця упир упирем і вовкулак вовкулаком.

Юлія Володимирівна усю свою кар'єру не терпіла біля себе яскравих конкурентноспроможних політиків. За що боролась – на те і напоролась. Маючи величезну кількість здатних мовчки грати треті ролі, не знайшлося гідного кандидата на роль, яка зрівниться з головною.

Горбаль

Найщиріший і найприкольніший ролик, від якого не смердить політтехнологами не тільки прокатав для нас, але й сам придумав Вася Горбаль.

Єдиним побічним для нього ефектом стане те, що ще багато років його на усіх фуршетах, презентаціях, прийомах, і особливо на дружніх посиденьках будуть просити показати очима чесного мера.

Розвити успіх Горбалю не дав Віктор Федорович. Весь позитивний креатив Горбаля він затоптав своїм особистим звертанням до киян.

НУНС

Кандидата в мери не має. Ніхто не захотів очевидний майбутній провал партії зробити ще й своїм особистим провалом.

Збірна солянка партій з неблагозвучною назвою НУНС усе більше нагадує СДПУ(о). Це вавілонське стовпотворіння політичних наростів на тілі Батьківщини можна сміливо перейменовувати на НУНС(о).

Віктор Андрійович заявив, що обирати мера нашого міста в два тури "дуже недемократично". При цьому не пояснив, чому вибирати президента в два тури цілком припустимо. За його версією, 30% населення - за законами демократії - вибирають мера для 70-ти.

Ющенко усе більше стає схожим на Кучму. Балога при ньому став повноправним Медведчуком, а Луценко вже без п'яти хвилин Кравченко.

Найобурливішим і найшкідливішим актом популізму є його пропозиція з поновлення смертної кари. У США, коли суди стали приймати як доказ результати генетичної експертизи, було виправдано шістдесят чоловік, засуджених за вбивство.

Це в країні, де правосуддя в тисячу разів досконаліше, ніж в Україні! Тобто у нас цілком можуть розстріляти кілька тисяч чоловік, оскільки закони на Україні реально не працюють.

Пошукові заходи і збір доказової бази в кримінальних справах проводяться на рівні Афганістану, а корупція в органах цвіте на рівні Колумбії. Якщо ввести смертну кару, то за бабки можна буде не тільки посадити, але й розстріляти.

Молодець Луценко – розширює асортимент послуг тих, хто не може прожити на одну зарплату. Загалом, дочекаємося ми ще в Києві акцію "Україна проти Ющенка", розгін якої буде особисто очолювати Юрій Віталійович.

За логікою НУНС(о) союз Ющенка і Януковича видається неминучим.

Я, як виборець, абсолютно не знайомий з прикладами того, як Луценко ефективно керував хоча б ларьком або кіоском з ремонту взуття.

Катеринчук

Ну, з Катеринчуком усе просто. Оскільки мером йому не бувати, то, як він сам справедливо зазначив у своїй рекламі, соромно нам за нього й не буде.

Хоча красти з такими чесними очима було б надзвичайно зручно.

Кличко

Ідеальний кандидат на будь-які наступні вибори. Голосувати за нього хочеться категорично, але чомусь наступного разу.

Аграрна Партія України

З юрби маргінальних партій вони - безумовні чемпіони з дикості передвиборної агітації. Суть їхнього рекламного ролику в тому, щоб вихідці із села, які живуть тепер у Києві, голосували за сільську партію.

Політична філія Однокласників.ru. Єдине що підхід завузький. Чому не партія мавп? За Дарвіном від мавп пішло більше киян, ніж від селян - ширше електоральне поле.

Тому пролетить Аграрна Партія, як фанера над Києвом зі свистом і накриється мідним тазом.

Пилипишин

Його політична реклама дуже подобається туристам з Росії. Слово "передусім" чомусь викликає в них масу нездорових асоціацій. Ще його реклама зачіпає за живе педофілів, але вже з інших причин.

Його передвиборна програма настільки оригінальна, що її цілком підтримують всі інші кандидати в мери.

Омельченко

Дивлячись на рекламу Сан-Санича, я згадую радянську газету "Червона зірка" і великий заголовок на її шпальті "Майор з племені невгамовних". Це про Омельченко.

На минулих виборах він був ще генерал-майором, а на наступних має шанс дорости до молодшого лейтенанта. Зіщулюється його зірка.

***

Загалом, зрозуміло, навіщо брати участь у виборах Зеленим, НДП і таким як вони. Але для кандидатур п'ятдесятьох ціль для участі у виборах підібрати просто неможливо.

Єдиним поясненням, для чого добрих півсотні кандидатів висунули себе в мери, є їхнє бажання на старості років похвалитися правнукам, покряхтуючи, і шепелявлячи, що в ті далекі часи, коли будь-який дурень міг виставити свою кандидатуру в мери міста, дідусь був одним з них.

Вражені онуки будуть тільки дивуватися, яким цілеспрямованим і послідовним був шлях діда до старечого маразму, і що в молоді роки старий пердун теж був пристойним лобурем.

Хочеться якогось київського аполітичного символу, на кшталт пісаючого хлопчика в Брюсселі. Намагаюся знайти, що б це могло бути. На думку спадає тільки співаючий ректор.

P.S. Мою душу полегшує тільки одне – у неділю я саме їду в Харків і на велике моє щастя вибирати собі мера не буду. Хоча, звичайно, з вогню, та в... Перепрошую, з Києва, та в Харків...

Сергій Поярков, художник, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді