Незручне питання

П'ятниця, 30 травня 2008, 12:48

"Круговая порука мажет, как копоть…"              
В'ячеслав Бутусов

Юлія Тимошенко знову програла. Навряд чи вона про це знає. Навряд чи про це говорили її політтехнологи.

Врешті, цього і варто було очікувати. Люди, які звикли дивитися на життя з вікон службових та власних комфортних авто, швидко забувають про життя навколо.

Після того, як лідерка БЮТ фактично взяла під захист Юрія Луценка, вона записала ще одну поразку на свій рахунок. Адже, в багатьох успішних країнах психологи радять клієнтам не мати справу із невдахами, аби не підчепити невдачі та поразки. Вони як віруси.

В українські міфології є такі персонажі як "злидні". Лишень людина розслабиться, як злидні тут як тут. Вони чіпляються, витягують статки, здоров’я, сили, аж поки людина не гине.

У випадку із міністром внутрішніх справ ситуація поглиблюється тим, що підписавшись за нього, Тимошенко покриває його як посадовця.

Чи зрозуміла пані Тимошенко, кого вона захистила? Може, борця за свободу? Чи, може, захисника сотень пішоходів, що гинуть під колесами "членовозів"?

А, може, Луценко кинув виклик організованій корупції і наступив на чийсь високий мозоль? Може, Луценко почав викривати міліцейські чини, що покривали і покривають катування в СІЗО та зонах?

Та ні. Пан міністр у такій боротьбі не помічений. Даїшники як брали хабарі, так і беруть. Як "дахували" перевізників, так і "дахують". Як торгували водійськими посвідченнями, так і торгують.

Щоправда, тарифи ростуть годинами. Інфляція... Сержанти петренки як посилали громадян, так і посилають… Список можна продовжувати ще довго.

Ці неподобства не видно з київських кабінетів, але вони постійно періщать по звичайних громадянах. Цікаво, чи можливі соціологічні дослідження, скільки людей НЕ проголосували за Луценка (НУНС) в Київраду, через те, що він "мєнт"?

Замість P.S.: Представники Amnesty International стверджують, що в Україні міліція жорстоко знущається над затриманими, досить частими є напади на іноземців на ґрунті расизму, а правоохоронці закривають на все очі.

Зокрема, координатор Компанії розвитку міжнародної амністії в Україні Вероніка Антонець, презентуючи доповідь міжнародної амністії з дотримання прав людини в Україні, повідомила, що, незважаючи на зменшення масштабів жорстокого поводження із затриманими в слідчих ізоляторах, це явище залишається поширеним в Україні.

"Злочинці, які застосовують катування, або інші форми жорстокого поводження, насолоджуються безкарністю.

Біженці й зараз перебувають під загрозою депортації, а іноземці й представники національних меншин були жертвами расистських нападів і залякування.

Заходи, вжиті для боротьби з торгівлею людьми, насильством у сім'ях були невідповідними", - розповіла правозахисник.

Олександр Піддубний, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді