Україну чекає штормове попередження і підтоплення

Четвер, 24 липня 2008, 15:17

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій оголосило штормове попередження в Україні на 24-25 липня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МНС, зокрема, протягом 24 липня в результаті добігання паводкової хвилі у Закарпатті очікується продовження підйомів рівня води на ділянці річки Тиса, можливий вихід води на заплаву в районі Хуста, можливе підтоплення присадибних ділянок в селі Крива і селищі Буштино (Тячівський район).

У другій половині 24 і протягом 25 липня на річках басейнів Прута, Сірета, притоках Дністра (в межах Львівської та Івано-Франківської областей) і на річках Закарпаття очікується відновлення підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м. Зокрема на ділянці р. Прут Коломия – держкордон продовжуватимуться підйоми на 2-2,5 м.

Також можливе затоплення заплав, пасовищ, сільськогосподарських угідь, підтоплення окремих прирічкових господарських об’єктів і житлових будинків у Галицькому, Тлумацькому, Верховинському та Косівському районах Івано-Франківщини, Заліщицькому районі Тернопільщини, Тячівському районі Закарпаття; підтоплення дороги Новоселиця – Герца на Буковині, блоків сигналізації застав держкордону у Новоселицькому районі Чернівецької області.

Крім того, у Карпатських горах зберігається загроза формування селевих потоків.
Також 25 липня у Вінницькій, Одеській, Миколаївській областях, а вдень і в Криму буде хмарно з проясненнями, грозові дощі, місцями сильні зливи, в окремих районах – град, шквали 17-22 м/с. На Прикарпатті вночі пройдуть дуже сильні дощі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді