Час бути разом

Середа, 24 вересня 2008, 14:34

В червні 2008 відбувся концерт на Майдані Незалежності сера Пола МакКартні. Кияни пам'ятають, як увесь Київ був обклеєний рекламними плакатами МакКартні з лозунгом "Час бути разом".

Зміст лозунгу виявився дуже гострим і актуальним для сучасних українців, він мав би запасти в душі кожному. Чи запав?

Час бути разом наступив через два місяці після концерту, коли природа провірила нашу здатність на єдність.

Західні регіони України пережили природні катаклізми.

Нація та її лідери мали б єднатися та направляти усі зусилля на боротьбу з ними. Прикро констатувати, але натомість діючі лідери країни направили свої зусилля на особистий піар.

Переконаний, що мине рік і проблема підтоплення залишиться невирішеною і знову ж буде показова боротьба з лиходійством. Постає риторичне запитання: скільки має минути часу аби людська біда перестала використовуватися політичними лідерами країни?

Останній рік, два в українському інформаційному просторі точаться розмови про необхідність появи нової політичної еліти.

Варто зауважити, що ідея, успішно підхоплена чинними політичними лідерами і громадянам пропонується пропозиція у вигляді так званих "нових, молодих лідерів", які є швидше ляльками чужої гри.

Впевнений, що в умовах падіння рівня культури, а також відсутності критичного мислення, пропозиція політиків переважною більшістю громадян успішно буде проковтнута. Новітня історія України вже має такі приклади.

Лише одна складова попиту не буде заповнена пропозицією політичних лідерів – це стратегія розвитку держави з чіткими кроками її впровадження у життя.

Новітня історія України має приклади написання багатьох стратегій, але жодна з них не впроваджена. Мало того, усі писані стратегії жодного разу не брали до уваги ідеологію об'єднання нації.

І це не дивно, коли на ідеології роз’єднання політичні сили отримують шалені дивіденди, невже хтось із них буде замислюватися над розробленням стратегії об'єднання нації.

Політичні події, що вирують сьогодні на вулицях столиці, кидають нам черговий виклик щодо "Часу бути разом".

Чи зможуть громадяни бути разом та встояти перед обіцянками чинних політичних лідерів та їхніми молодшими маріонетками? Чи зрозуміють, що краще взагалі бойкотувати вибори, а ніж голосувати за кращого серед гірших, бо серед гірших є лише гірші.

Чи зрозуміють, що нових політичних лідерів потрібно вирощувати своєю волею, боротьбою, а не голосувати за поставлених кандидатів, а потім скаржитись, що їх зрадили. Час бути разом настав, головне не втратити його.

 

Руслан Радецький, адвокат, голова громадського руху "Закон і Справедливість",  для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді