Чи знає Луценко про генеральські "відкати" в ДАІ?

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 14:50

Від Української правди. Це лист співробітників ДАІ, деякі з яких – вже колишні співробітники, звільнені за керівництві Юрія Луценка, та поновлені судом на своїй посаді. Ці офіцери, як вони стверджують, вже довгий час намагалися зустрітися з міністром внутрішніх справ, щоб викласти свою позицію.

Поки що їм це не вдається. Тому вони звернулися до форми листа. І просять не зв'язувати цей документ із майбутніми виборами.

Тут йдеться про корупцію, кумівство і дуті цифри статистики. Редакція УП не живе ілюзіями із приводу "кристальної чесності" і колишніх і нинішніх співробітників ДАІ.

Однак лист колишніх керівників ДАІ дає привід задуматися над тим, що, не дивлячись на те, що в цій структурі помінялися люди, нічого не змінилося усередині самої структури.

Так де реформи, пане міністре? Чим будете звітувати перед виборами?

Справжні офіцери мають захищати свою честь до останнього, і за це їх поважає громада. Справжні офіцери мають говорити правду, бо лише тоді вони можуть називатися "правозахисниками".

Не маючи права оцінювати результати роботи всієї міліції, а тільки з огляду на власний досвід, можемо свідчити: той стан справ, який існує в Державтоінспекції ніяк інакше назвати неможливо, як безлад і безвідповідальність.

Керівництво Департаменту, складається враження, користується імунітетом, наданим особисто міністром Луценко, і має найвищу індульгенцію робити так, як заманеться.

Статистичні дані, що кладуть на стіл міністру, а потім оприлюднюють, здатні здивувати і статиста-першокурсника. Невже вони не дивують міністра? Приміром, як на фоні загального зростання ДТП (на 21%) може зменшуватися кількість загиблих (на 16,2%) і травмованим (на 14,8%) учасників дорожнього руху? Хіба таке можливо?

Пройшло небагато часу з того моменту, коли за підсумками колегії МВС України було вчинено розправу над "незручними" керівниками обласних управлінь Державтоінспекції.

Вони підпали "під роздачу", лише тому, що їхня думка, щодо організації діяльності підрозділів, відрізнялась від думки "генералітету" МВС. Їх звільнили, бо вони відмовилися збирати гроші з підлеглих та проводити сумнівні операції з коштами державного бюджету, щоб потім носити "відкати" генералам та керівництву Департаменту.

Важко повірити, що міністр про це не відає. Чи може хтось там, біля "тіла", прикладає зусиль, щоб той нічого не бачив і не чув?

Чому під час показового вручення автомобілів для підрозділів ДАІ МВС ніхто не сказав, що це заслуга не генерала Коломійця і його заступників, а його попередників?

Чому жодного разу міністра не запитали, що зроблено нинішнім керівництвом Департаменту для поліпшення стосунків між працівниками ДАІ та учасниками дорожнього руху?

Не розроблено жодного нормативного документу за час каденції теперішнього керівництва ДАІ. Навіть ухвалені Верховною Радою зміни до законів у сфері безпеки дорожнього руху були розроблені, підготовлені та погоджені попереднім керівництвом Департаменту ДАІ.

Сьогодні ухвалено чимало судових рішень з поновлення незаконно звільнених, але регіональне керівництво ДАІ вважає, що судові рішення не є обов`язковими для виконання.

Якщо генерали – керівники обласних управлінь, не виконують рішень суду, то що говорити про їхніх підлеглих? Тих, хто стоїть на дорозі...

Якщо генерали нехтують законами і не вважають за необхідне виконувати рішення судів, чи варто називати їх "правозахисниками"?

Не дивно, що міліції довіряє лише четверть населення України.

Генерали обласних управлінь вважають, що вони приватизували свої кабінети і приймальні та можуть собі дозволити за допомогою сили виштовхувати звідти офіцера вищого складу, який має на руках виконавчий лист суду з негайного поновлення на роботі. Невже це приниження можна залишити поза увагою?

Призначені міністром генерали не усвідомлюють, що незаконно розправляючись з офіцерами за принципом революційної доцільності, вони не мають право принижувати їх.

Незаконно звільняючи з посад, генерали навіть не беруть до уваги, що у офіцерів є сім`я, маленькі діти, старенькі батьки. Може тим генералам відомо, куди йти молодому, досвідченому і чесному офіцеру, якщо він більшу частину свого життя присвятив правоохоронній діяльності?

Ми запитуємо міністра - поясніть будь ласка, чому проводяться організаційно – штатні зміни міліцейських підрозділів та під цим приводом здійснюється розправа над чесними і порядними офіцерами?

Поясніть, чому кумівство і родинні зв`язки  при призначенні на посади переважають досвід, принциповість і чесність?

 

Олександр Ткаченко, колишній заступник начальника ДАІ (Київська область)

Лист підписали також: Андрій Василенко, колишній заступник начальника ДАІ (Полтавська область), Сергій Дубасов, колишній начальник ДАІ (Одеська область), Віктор Тищенко (ДАІ МВС України), Андрій Шкурко, колишній начальник ДАІ (Чернігівська область), для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді