Відповідь прес-секретаря Президента України Ірини Ванникової Андрію Окарі

Четвер, 23 жовтня 2008, 19:19

Шановний пане Андрію,

У своєму листі Ви порушили тему, на яку не можу не відповісти – і як людина, і як громадянка України, і як Прес-секретар українського Президента.

Вам робить честь те, що Ви переймаєтеся долею людей, зокрема громадян України, яких утримують у заручниках пірати на судні "Фаїна". Вірю, що Ви щиро бажаєте визволення цих людей, повернення їх до своїх родин живими і здоровими.

І саме тому Ваш підхід до ситуації, викладений у блозі "Української правди", прочитала з подивом.

Президент України неодноразово заявляв: держава робить і зробить усе можливе, аби врятувати кожного свого громадянина, у якій би скрутній чи трагічній ситуації той не опинився.

Хочу підкреслити: врятувати. Не зробити піар, не пограти м’язами, не повправлятися у красномовстві.

Головне – повернути живих і здорових людей. Саме на цей результат працює в ситуації навколо захоплення "Фаїни" Президент України і спеціальні відомства, яким належить це робити.

І головне, погодьтеся, – досягнення цього результату, а не галас довкола кожного переговорного дня чи поява у сюжетах новин ефектних кадрів. Нині триває складний переговорний процес, важка філігранна робота, яка потребує спокою, витримки і тиші заради повернення наших громадян.

Перебуваючи в Російській Федерації, Ви, пане Андрію, напевно мали можливість оцінити підходи у "роботі з медіа" у цій країні – особливо під час проведення антитерористичних операцій.

Пустопорожні емоційні заклики, м’яко кажучи, не вітаються і є контрпродуктивними.

Зазначу, що лише нещодавно було поширено офіційний коментар російської сторони – хоча на борту "Фаїни" перебувають і російські громадяни. І в коментарі, до речі, високо оцінюються зусилля української сторони щодо звільнення заручників.

Тому не треба, пане Андрію, закликів у стилі "робіть що-небудь". І без того здійснюється операція, до якої залучені найкращі спеціалісти. Моряків не "кинули напризволяще", як Ви стверджуєте.

Президент отримує оперативну інформацію в щогодинному режимі, координує діяльність спеціальних відомств для того, аби операція зі звільнення людей була успішною. І лише невелике коло людей знає, скільки зусиль Президент докладає для звільнення українських громадян.

P.S. Президент України добре знає фільм "Порятунок рядового Райана" режисера Стівена Спілберга.

 

З повагою, Ірина Ванникова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді